Bruidegom trouwt met getuige

Icoon Opmerkelijk De 33-jarige Chris Adams en de 19-jarige Gemma Mortell uit het Britse Loughborough hadden hun trouwdag gezet op Valentijnsdag. Nadat het huwelijk was voltrokken en het koppel op huwelijksreis was gegaan, bleek dat de bruidegom niet getrouwd was met de bruid, maar met zijn belangrijkste getuige.

De bruid had haar naam per ongeluk ingevuld in het vakje 'getuige'. Daarna vulde de bruidegom zijn naam wel in het correcte vakje in. Omdat toen alleen maar het vakje 'bruid' overbleef, heeft de getuige zijn naam daar ingevuld.

"Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag wat we gedaan hadden. Ik ken mijn getuige al twintig jaar en hij is een geweldige kerel. Maar ik wil hem niet als vrouw", aldus de bruidegom. Eerst vond Mortell het wel grappig. Maar het lachen verging haar snel. "Het huwelijk heeft veel geld gekost. Het was de belangrijkste dag van ons leven en het moest perfect zijn. We zijn negen maanden bezig geweest met de planning".

Het koppel was bang dat het huwelijk nu niet rechtsgeldig zou zijn. Elaine Skinner, die het huwelijk voltrokken heeft, stelt dat ze daar niet bang voor hoeven te zijn. "Alle fouten kunnen gecorrigeerd worden en ik kan een nieuw certificaat uitschrijven", zei ze.