Pedo laat site van pedojaagster offline halen

Icoon InternetHostingbedrijf Uniserver Internet uit Heerhugowaard heeft vandaag de site Stopkindersexnu.nl van pedofielenjaagster Yvonne van Hertum van het net gehaald. Dat deed de provider onder dreiging van een kort geding dat aanstaande dinsdag zou dienen voor de rechtbank in Alkmaar.

Het geding was aangespannen door de voor kindermisbruik veroordeelde pedofiel René W., die voorheen in Purmerend woonde. Op de site werden onder meer zijn persoonsgegevens gepubliceerd alsmede een foto.

De 43-jarige W. werd in 1996 veroordeeld tot 3,5 jaar cel wegens pedosexualiteit. Hij werd destijds opgepakt voor seks met kinderen en baby's waarvan video-opnames werden gemaakt en verkocht. Zowel in Nederland als België lopen er nu nog onderzoeken tegen hem wegens bezit van kinderporno.

W. woonde de laatste jaren in Assen. Doordat op de anti-pedosite zijn gegevens stonden, raakte ook daar zijn identiteit bekend. In november brak in zijn woning in de wijk Kloosterveen brand uit, die mogelijk is aangestoken. W. is daarna ondergedoken.

Hostingbedrijf Uniserver wilde vandaag geen commentaar geven op de gang van zaken. De niet geheel onomstreden Van Hertum van Stopkindersex.nu raakte onlangs nog in opspraak omdat ze diverse mensen op de site onterecht zou hebben beschuldigd van pedofilie. Ook zou ze zelf actief op internet jagen op pedo's door zich, 'vermomd' als 14-jarige chick, in chatboxen te mengen en mannen aan te spreken. Wie hapt nagelt ze aan de schandpaal. De politie startte daarom in november een onderzoek naar haar activiteiten.

De anti-pedosite mag dan nu wel van het internet zijn gehaald, op het weblog Witheet.com is nog van alles te lezen over de handel en wandel van Rene W., in maar liefst drie delen (Deel een, twee en drie).