Bloed Jesse op jas verdachte Julien C.

Bloed van de vermoorde 8-jarige Jesse Dingemans zat op de jas van de 22-jarige verdachte van de moord. Dat heeft DNA-onderzoek aangetoond, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Breda bekend gemaakt. Verdachte Julien C. ontkent dat hij het kind op 1 december in de basisschool Klim-Op in Hoogerheide om het leven heeft gebracht.

De jas met het bloed van Jesse is kort na de fatale gebeurtenis op aanwijzing van getuigen gevonden in de buurt van de woning van de moeder en stiefvader van C. in Hoogerheide. Getuigen hebben verklaard dat zij C. kort voor de moord in die jas in de buurt van de school hebben zien lopen.

De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft het voorarrest van C. onlangs met negentig dagen verlengd. Volgens een woordvoerster van het OM vordert het onderzoek gestaag. Op een aantal plaatsen in Hoogerheide zijn verscheidene goederen in beslag genomen en sporen veiliggesteld.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de goederen en sporen. Onder meer het wapen waarmee de 8-jarige Jesse begin deze maand op school werd doodgestoken zou zijn onderzocht. Het horen van de verdachte en getuigen is nog niet afgerond, aldus het OM.

Jesse Dingemans