Jongen van school na 'onthoofde foto's' van leraren

OnderwijsDe RSG Noord Oost Veluwe heeft een 16-jarige leerling van school gestuurd die gemanipuleerde foto's van onthoofde en bebloede leraren op internet had geplaatst. De school uit Epe ontdekte de foto's van onthoofde docenten eind november. Ze besloot al snel politie en justitie in te schakelen, om zo de maker van de website te kunnen achterhalen.

De knaap werd woensdag gearresteerd. Zaterdagmorgen is hij door de rechter-commissaris onder voorwaarden vrijgelaten. Hij zal wel worden aangeklaagd wegens be≠dreiging en belediging.

De jongen had een deel van de digitale foto's gekregen van een klasgenoot. Die RSG'er zou, evenals andere leveranciers van bewerkt materiaal, niet geweten hebben dat ze op internet werden gezet.

Volgens de schoolleiding kwamen de foto's heel bedreigend over. Ook de politie zegt dat ze alle perken te buiten gingen. De knaap zal niet meer op de school worden toegelaten. In overleg met zijn ouders zal de RSG een andere school voor hem zoeken. ''We hebben de plicht om de jongen naar een andere school te brengen en ik denk dat dat ook wel gaat lukken'', aldus de rector van de Epense school voor voortgezet onderwijs.