Hardrijders worden niet meer geflitst

Icoon Politie Automobilisten die te hard rijden, zullen binnenkort niet meer geflitst worden. Wel zullen er nieuwe digitale snelheidsmeters komen, die automobilisten op de bon slingeren zonder een flits. Deze nieuwe snelheidsmeters worden onherkenbaar voor radardetectors.

De nieuwe camera's zijn al in gebruik in Zwolle en Ankeveen. De eerste boetes met het systeem zijn al uitgedeeld. De belangrijkste flitspalen van het land zullen als eerste vervangen worden. Daarna volgt de rest van Nederland. Vroeger werden alle flitspalen door ťťn bedrijf gemaakt, maar deze nieuwe snelheidsmeters komen er in drie varianten van drie verschillende bedrijven.

De camera's sturen binnen enkele seconden de informatie van snelheidsduivels naar de computers van de politie. De verwerkingstijd is hierdoor veel sneller dan voorheen.Er hoeven geen filmrolletjes meer gekocht en ontwikkeld te worden, waardoor de snelheidsovertreder zijn bon sneller op de deurmat heeft. Bovendien is het niet meer nuttig om vlak na een snelheidsovertreding de snelheidsmeter te slopen. De benodigde gegevens zijn dan namelijk al bij de politie aangekomen.