Vlucht Madrid-Mallorca duurt 18 uur

Icoon BizarEen vlucht van de Spaanse hoofdstad Madrid naar Palma de Mallorca die gewoonlijk twee uur duurt, heeft voor enkele onfortuinlijke vakantiegangers maar liefst achttien uur geduurd. Door de hevige mist kon het toestel niet landen op het populaire vakantie-eiland en moesten de passagiers de nacht noodgedwongen aan boord doorbrengen.

Het vliegtuig van de Spaanse budget-luchtvaartmaatschappij Air Madrid kon zaterdagavond door de slechte weersomstandigheden niet landen in de hoofdstad van Mallorca. Het toestel werd daarom omgeleid naar de oostelijke stad Valencia. Daar kon de piloot het toestel wel aan de grond zetten, maar de 35 passagiers mochten het vliegtuig niet verlaten. Volgens de luchthavenautoriteiten gebeurde dat, omdat er geen hotelkamers voor hen beschikbaar waren. In Valencia werd toen namelijk de Motor Grand Prix gehouden.

De passagiers moesten het stellen zonder verwarming of catering. Rokers kregen bij hoge uitzondering toestemming om aan boord te roken. De niet-rokers waren hiermee dan weer minder blij. ''Het was een hel'', vertelt een passagier. ''Het leek wel alsof we ontvoerd waren. We kregen niets te eten en er was bijna geen water.''

Het Air-Madrid-toestel vloog de volgende morgen eerst terug naar Madrid, om daar de vlucht via Ibiza opnieuw aan te vangen. In de loop van de avond landde het toestel dan op Mallorca, alwaar de gekwelde luchtreizigers eindelijk het vliegtuig uit mochten.