Voetbal: Uitslag Ajax - FC Kopenhagen

Icoon Champions LeagueAjax heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de Amsterdam ArenA verloor de ploeg van Henk ten Cate met 2-0 te van FC Kopenhagen. De heenwedstrijd resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Amsterdamse ploeg.

Nicolae Mitea, Michael Krohn-Delhi en Zdenek Grygera moesten het duel vanaf de tribune bekijken vanwege diverse blessures. Verder kon Ten Cate beschikken over een fitte selectie. Bij de Denen kon oud-Ajacied Jesper Gronkjśr niet mee spelen vanwege een liesblessure.

Ajax stichtte na vijf minuten spelen het eerste gevaar via Gabri. Na een pass van Thomas Vermaelen schoot de Spanjaard op het doel, wat echter niets opleverde. Na bijna tien minuten spelen schoot Ryan Babel op het doel. Helaas trof de jonge aanvaller de paal en in de rebound was Mauro Rosales ook niet trefzeker. Een vrije trap van Lars Jacobsen, in de negentiende minuut, kwam bijna op het hoofd van een teamgenoot terecht. Deze actie werd echter niet beloond met een doelpunt. Ajax antwoordde direct met een schot van afstand afkomstig van Wesley Sneijder. Tien minuten voor rust probeerde Babel het maar eens van afstand en verrastte bijna Jesper Chirstiansen. Op slag van rust kreeg Gabri weer een grote kans om te scoren. De keeper van de Denen stond echter goed opgesteld. De corner die daarop volgde zorgde ervoor dat Jaap Stam heel dicht bij een doelpunt was. Twee minuten voor tijd kopte Huntelaar maar net over.

Ook in de tweede helft was het eerste wapenfeit afkomstig van Ajax. Sneijder schoot een vrije trap maar net over het doel van Christiansen. In de 59ste minuut was het dan toch raak. Na een voorzet van Linderoth wist FC Kopenhagen toch te scoren. Michael Silberbauer kopte de bal beheerst achter Stekelenburg. In de fase die op het doelpunt volgde was Ajax het spoor totaal bijster. Niets wilde er meer lukken aan Amsterdamse zijde. Beiden ploegen kregen wel wat kansjes, maar verder dan wat afstandschoten kwamen ze niet. Na bijna twintig minuten kreeg Klaas-Jan Huntelaar, na een voorzet van Rosales, de bal op zijn hoofd. De aanvaller kopte echter op de lat, zodat een doelpunt uit bleef. Een kwartier voor tijd raakte Vermaelen de bal helemaal verkeerd en schoot de bal, zonder dat hij het wilde, achter zijn eigen doelman. Deze klap kwam Ajax niet meer te boven. In de resterende tijd gebeurde er niet veel meer en ook in de extra tijd wist Ajax geen vuist meer te maken.

Kijk voor het complete verslag van deze wedstrijd op de FOK! Voetbalmanager!