IsraŽl valt Libanon binnen na ontvoeringen

Icoon BuitenlandsIsraŽlische gewapende troepen zijn vandaag het zuiden van Libanon binnengevallen. De militaire actie is een gevolg van berichten dat de islamitische terreurbeweging Hezbollah twee IsraŽlische soldaten langs de Libanese grens heeft ontvoerd, aldus de IsraŽlische Defensie. IsraŽl heeft 6000 reservisten van een infanteriedivisie opgeroepen.

De IsraŽlische regering houdt de Libanese regering verantwoordelijk voor de ontvoering. "De Libanese regering is verantwoordelijk voor het lot van de IsraŽlische soldaten en moet onmiddellijk meewerken om te zorgen dat zij zonder kleerscheuren terugkeren naar IsraŽl", aldus de IsraŽlische minister van Defensie Amir Peretz.

Hezbollah heeft toegegeven dat twee IsraŽlische soldaten zijn ontvoerd bij hun wachtpost aan de grens van Libanon en Israel. Een ontvoering stond al maanden op de planning. Het doel van de ontvoering zou het vrij krijgen van Hezbollahstrijders zijn, die nu nog in IsraŽlische gevangenissen opgesloten zitten.

Icoon IsraŽl/PalestinaHezbollah heeft er een handje van om IsraŽl aan te vallen als het land flink in de clinch ligt met Palestijnen. Twee weken geleden werd een IsraŽlische soldaat door Palestijnen ontvoerd. IsraŽl viel hierop onlangs de Gazastrook binnen, dat een nieuw hoofdstuk zou betekenen in het IsraŽlisch-Palestijnse conflict.

Met dank aan Johnns, Flying_nomad en Darkdust voor de submit.