Nederland weer niet in Songfestivalfinale

Icoon MuziekNederland zal dit jaar net als vorig jaar niet vertegenwoordigd zijn in de finale van het Eurovisie Songfestival. De damesgroep Treble slaagde er vanavond niet in om in de voorronde bij de tien landen te komen die aanstaande zaterdag samen met al veertien geselecteerde landen om de winst van de 51e editie van het festival mogen strijden.

In 2005 wist zangeres Glennis Grace zich eveneens niet te plaatsen. Met het liedje 'Amambanda' hoopte de Nederlandse afvaardiging dit jaar meer kans te maken. Een uitgebreide tour in de afgelopen maanden langs alle deelnemende landen moest Europa warm maken voor de drie trommelende dames van Treble. Het mocht echter niet baten.

De Finse 'monsters' van de groep Lordi, die vanavond voor Treble op het podium stonden, haalden wel voldoende stemmen om naar de finale door te gaan. Behalve Finland wisten ook Ierland, Turkije, Zweden, OekraÔne, MacedoniŽ, BosniŽ-Herzegovina, Litouwen, ArmeniŽ en Rusland zich te plaatsen voor de finale. BelgiŽ viel net als Nederland buiten de boot. Overigens blijft de precieze uitslag van de stemming van de voorronde geheim tot na de finale, om de stemming van zaterdag niet te beÔnvloeden.

Treble
Treble wist zich niet voor de finale te plaatsen