Slobodan Milosevic (64) overleden

Slobodan MilosevicDe voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is overleden. Dat meldt de Servische radiozender B92 zaterdag. De 64-jarige Milosevic staat momenteel terecht voor het JoegoslaviŰ-Tribunaal in Den Haag. Deze wil de dood van de ex-president bevestigen noch ontkennen.

Eerder deze week pleegde de voormalig Kroatisch-Servische president Milan Babic zelfmoord in de gevangenis van de Verenigde Naties (VN) in Scheveningen. Wat de doodsoorzaak van Milosevic zou zijn is nog niet duidelijk. De politicus kampte al lange tijd met hoge bloeddruk en hartklachten. Hij is voor het JoegoslaviŰ-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd wegens genocide en schending van de mensenrechten voor zijn rol in de Balkanoorlogen.

Een bron bij de Servische regering heeft het nieuws tegenover het persbureau AFP bevestigd. De bron wilde anoniem blijven en wijdde niet uit. Het JoegoslaviŰ-Tribunaal heeft aangekondigd weldra met een verklaring te komen.

Update 13.30 uur
Het JoegoslaviŰ-Tribunaal heeft zojuist bevestigd dat Milosevic is overleden. Volgens een woordvoerder is Milosevic vanmorgen in Scheveningen dood in zijn cel gevonden. Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Een korte necrologie is op de weblog van FOK! te vinden.

Met dank aan Pineut voor de submit.