Eerlijke vinder (15) petje afgetuigd

BinnenlandsEen 15‑jarige havo‑leerling uit Assen zal zich nog wel eens bedenken voordat hij zich als eerlijke vinder van een petje opwerpt. De knaap vond maandag tijdens een sportdag van het Dr. Nassau College, gebouw Quintus, een petje. Hij zette op het op zijn hoofd en vertelde aan een ieder die het wilde horen dat de eigenaar het hoofddeksel bij hem kon terughalen.

Enige tijd later dook inderdaad de (boze) eigenaar op. Die dacht samen met zijn maten echter dat de havo-leerling het petje gestolen had. De zaak werd desondanks uitgepraat.

Toen de 15-jarige scholier na de sportdag op huis aanging, werd hij echter toch te grazen genomen. Vijf jongens trapten op hem in. Het slachtoffer kreeg ook trappen tegen zijn hoofd. Een voorbijgangster wist uiteindelijk een einde te maken aan de afranseling. Het slachtoffer liep kneuzingen, bulten op het hoofd, een bloedlip en losse voortanden op. Hem is een noodbeugel aangemeten en hij zit wegens aanhoudende hoofdpijn nu thuis.

De daders zijn op school aangehouden. Volgens het Dagblad van het Noorden betreft het vijf havo‑leerlingen van 14, 15 en 16 jaar oud van Turkse en Marokkaanse komaf. Ze hebben allen bekend. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Inmiddels zijn ze weer vrijgelaten. Van de schoolleiding moesten ze woensdag in hun klas een zelfgeschreven verklaring voorlezen.