Truckchauffeur ongeluk Wijhe overleden

Icoon VervoerVanmiddag is bij Wijhe een trein in botsing gekomen met een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen is zwaargewond geraakt. De machinist van de trein en enkele passagiers zijn ook gewond geraakt, meld een woordvoerder van ProRail.

De trein boorde zich op een overweg in de vrachtwagencombinatie, waarna de trein ontspoorde. Volgens de woordvoerder van ProRail is de schade aanzienlijk. Ooggetuigen spreken van een ravage, doordat de trein na de botsing nog 400 meter doorreed en de vrachtwagen met zich meesleepte. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 13:45. Al het treinverkeer tussen Zwolle en Deventer zal nog tot de avond gestremd zijn volgens ProRail.

Update 15:44
In totaal zijn dertig mensen gewond geraakt. De vrachtwagen was beladen met hout. Rond half twee boorde de intercity Roosendaal-Zwolle zich in de vrachtwagen bij de onbewaakte overweg aan de Wengelerafweg. De trein raakte vijf portalen en de bovenleiding door de ontsporing. De chauffeur blijkt zwaargewond te zijn, evenals de machinist en enkele passagiers.

Intercity's passeren station Wijhe doorgaans op volle snelheid, dus waarschijnlijk heeft de trein op volle snelheid de vrachtwagen geramd. Vijf gewonden zijn met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis. De verwondingen varieerden van botbreuken tot schaafwonden, waarvan de meesten ter plekke konden worden behandeld. De overige geschrokken passagiers zijn opgevangen in een sporthal in Wijhe.

Het opruimen duurt nog tot het einde van de avond. Er worden geen diensten meer tussen Zwolle en Deventer gereden. Gestrande reizigers worden gratis met bussen vervoerd.

Update 22:37
De 42-jarige vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij het ongeluk in Wijhe, is vanavond aan zijn verwondingen overleden, zo meldde de politie IJsselland zojuist. De Raad voor de Verkeersveiligheid heeft samen met de Spoorwegpolitie een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de botsing. De stremming in het treinverkeer tussen Zwolle en Deventer duurt nog zeker tot zaterdagochtend.
De ravage aan het spoor is groot