Gedonder rond nieuwe Bauer-serie

Eerst ging het wel door, toen weer niet en nu misschien. In Hilversum is een hoop gedonder ontstaan over het nieuwe programma dat Frans Bauer zou gaan maken op Talpa. De televisiezender kondigde groots aan dat de volkszanger een eigen reality-soap zou krijgen, net als hij eerder al had op RTL4. Peter Haarbrink, de manager van Bauer, reageerde hierop dat daar "Absoluut geen sprake van" was. Mede omdat er een exclusief contract met de TROS is. Nu zegt diezelfde Peter Haarbrink weer dat het programma op Talpa er misschien toch komt. Er zou koortsachtig overleg zijn gepleegd op het Talpa-hoofdkwartier in Naarden. En nu zegt Haarbrink dat hij het "zeker niet uitsluit" dat de soap op tv zal komen.

De TROS is kwaad. Mocht de serie er vanaf 8 november toch komen, dan kan Bauer "enorme juridische trammelant" verwachten, dreigt TROS-voorzitter Van Doodewaerd. Programma's rond Bauer moeten eerst bij de publieke omroep worden aangeboden, zo staat in het dik betaalde contract. Haarbrink denkt dat makkelijk te kunnen omzeilen omdat het Talpa-programma volgens hem om "een promotionele actie" gaat. "Het is een door onszelf bedachte actie bedoeld om bekendheid te geven aan zijn nieuwe plaat. Bauer is vrij om dat te doen. En het staat een ieder vrij dat met een camera te registreren."

Maar er is meer aan de hand rond Haarbrink. Zijn bedrijf 'Rocket' organiseert namelijk al jaren ledenavonden voor de TROS. "Arme Peter Haarbrink," zegt Van Doodewaerd. "Als Talpa de serie moet afblazen, zullen ze dat daar ervaren als een afgang, natuurlijk. Haarbrink wordt daarom nu enorm onder druk gezet door De Mol. Volgens mijn informatie is De Mol daarbij al zo ver gegaan dat hij een bod heeft uitgebracht op zijn bedrijf Rocket."

Talpa ontkent het bod. Volgens Haarbrink zit Frans Bauer er zelf ook behoorlijk mee. Dit weekend bespreekt hij de situatie met zijn vrouw Mariska, waarna ze de knoop doorhakken.