Dader flatdrama uitgeprocedeerde asielzoeker

De man die zaterdag in Leidschendam zijn 35-jarige vriendin Saskia Bouman en haar 8-jarige zoontje Youri doodde door ze van een flat af te gooien, en daarna zelf de dood tegemoet sprong, was een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Afghanistan. De 30-jarige man, Hassan Mohammed, moest Nederland voor woensdag verlaten.

Een 23-jarige vriend van de man, Abas Ahadi, zegt vandaag in dagblad Trouw dat Mohammed volgens hem psychische problemen had. Hij was drie jaar in Nederland en hoorde vorig jaar dat hij Nederland uit moest. Eťn dag voor het drama zou hij tegen Ahadi gezegd hebben dat hij dood wilde.

In het Algemeen Dagblad zegt een vriendin van de gedode Saskia dat een relationele ruzie de oorzaak was van het drama. De Telegraaf heeft het over 'wraakgevoelens na een beŽindigde relatie'. De twee zouden uit elkaar zijn gegaan nadat Mohammed had gehoord dat hij geen verblijfsvergunning zou krijgen. Daar zou hij 'zwaar gefrustreerd' over zijn geraakt. De 8-jarige Youri die bij het drama omkwam, was niet Mohammeds eigen kind. Wel heeft hij enige tijd bij Saskia en Youri in Hellevoetsluis ingewoond. Maar sinds de relatie over was, woonde hij in Leidschendam.

De Telegraaf heeft ook nog een ooggetuigeverslag van flatbewoonster Ria Wezenbeek afgedrukt, waaruit blijkt dat Mohammed nog gewaarschuwd heeft dat hij naar beneden ging springen: ''Ik hield Youri, na zijn val van vijf hoog, in mijn armen en sprak hem geruststellend toe omdat hij nog een hartslag had. Toen hoorde ik die vallende man boven me roepen 'kijk uit', waarna hij een meter bij me vandaan neerstortte. Alles zat onder het bloed, ik heb mijn kleren van die avond weggegooid.''