Kotsende tiener krijgt toepasselijke straf

birdsong had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen tiener die zijn ongenoegen over zijn docent uitte door hem te trakteren op zijn maaginhoud mag zich de komende vier maanden bezig gaan houden met het opruimen van de kots van arrestanten in politieauto's. Die opmerkelijke straf kreeg hij door de rechter opgelegd voor het schenden van de waardigheid van alle docenten.

De zeventienjarige jongen leverde op de laatste lesdag zijn boeken in op zijn school in Olathe, in de Amerikaanse staat Kansas. Bij die gelegenheid kotste hij over zijn docent Spaans heen.

De advocaat van de jongen voerde voor de rechter aan dat hij moest overgeven omdat hij zenuwachtig was, aangezien hij nog enkele proefwerken voor de boeg had. Twee klasgenoten verklaarden echter dat ze door de jongen van tevoren op de hoogte zijn gesteld van zijn tamelijk onsmakelijke plan. De verklaring van het slachtoffer zelf droeg ook al niet bij aan een gunstige afloop van de zaak voor de jongen: hij zou zich namelijk de moeite bespaard hebben om te proberen de leraar niet te bevuilen.

De rechter verklaarde hem derhalve schuldig en verzon een passende straf voor de knaap. Een slecht uiteinde van het schooljaar dus voor de jongen, die ook nog eens is blijven zitten.