Talpa presenteert programmering en logo

IEspresso en RikjanOetEnter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Logo Talpa TelevisieDe nieuwe televisiezender Talpa van John de Mol heeft vanmiddag de programmering voor komend seizoen bekendgemaakt. Talpa zegt de breedte van RTL4 en Nederland 2 en de kwaliteit van Net 5 na te streven. Op 12 augustus gaat de zender de lucht in, in de avonduren op het kanaal van zender Nickelodeon. Volgens De Mol zal Talpa vooral Nederlandse programma's uitzenden. Ook werd het logo van Talpa onthuld op de presentatie (hier rechts).

De zender komt met dagelijkse programma's als 'Thuis' (met Angela Groothuizen, Froukje de Both, Gordon en Winston Gerschtanowitz) en 'Nieuws, Sport & Entertainment' (met Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland en Humberto Tan). Ook zijn oude al bekende programma's te zien op de zender, zoals 'Big Brother', 'Expeditie Robinson', 'Barend & Van Dorp', 'Eťn tegen 100' en 'Miljoenenjacht'.

'Talpa Sport' (met Wilfred Genee, Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen) zendt het Eredivisie-voetbal uit. Linda de Mol en Beau van Erven Dorens gaan samen iedere zondag 'Linda & Beau' presenteren; een programma waarin ze de week evalueren aan de hand van onderzoeken van Maurice de Hond. Ook werd bekend dat Rolf Wouters bij Talpa gaat presenteren.

Jack Spijkerman komt met een satirisch programma en op de zondag met een sportprogramma. Na de presentatie liet Jack Spijkerman weten dat acht van de elf cabaretiers toch met hem meegaan naar Talpa. De overstap van Spijkerman zorgde er een paar maanden geleden voor dat de laatste afleveringen van Kopspijkers bij de VARA werden afgeblazen en het leek erop dat de cabaretiers niet zoveel in een overstap zagen.

Talpa komt ook met een aantal dramaseries: 'Gooische Vrouwen' (met Linda de Mol, Annet Malherbe, Susan Visser), 'Lieve Lust' (met Angela Schijf, Waldemar Torenstra en Birgit Schuurman) en 'Parels & Zwijnen' (met Eva Duivensteijn en Mike Libanon). Ook gaat Talpa films uitzenden.

Andere programma's: 'Yada Yada' (cabaretprogramma gepresenteerd door Cees Geel), 'In de huid van' (muziekprogramma met Winston Gerschtanowitz), 'Het mannetje' (met Fatima Moreira de Melo), 'De Bouw' (met Margje Teeuwen), 'Je leven in de Steigers' (met Bridget Maasland), 'Gerard & Gordon over de vloer' (met Gerard Joling en Gordon) en 'Wondere Wereld'.