Volkswagen sleept maker Polo-reclame voor de rechter

YuckFou had op het forum te melden:

Volkswagen gaat de maker van de Polo-reclame aanklagen. De betreffende reclame staat al enige weken op internet waar het filmpje veel commotie heeft veroorzaakt. De autogigant is van mening dat de reclame haar reputatie schendt en dat Volkswagen onterecht in verband wordt gebracht met terroristische activiteiten.

In de reclame is te zien hoe een man met een Arabisch uiterlijk een Volkswagen Polo instapt. Met explosieven om zijn middel rijdt hij naar een eettent waar hij zijn auto parkeert en de explosieven tot ontploffing brengt. De Polo geeft echter geen krimp en de man ontploft in de auto. Na deze mislukte poging komt in beeld te staan: "Polo: small but tough".

In een gesprek met de Britse krant The Guardian zegt de maker van het filmpje Stuart Frye: "De video was nooit bedoeld voor het grote publiek. Ik ben erg geschrokken van de reacties. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen te kwetsen. Ik heb het videootje gemaakt voor mijn eigen portfolio."

Op het internet werd al gespeculeerd over de prijs van het filmpje. Sommige beweerden ruim 40.000 Engelse ponden. "Het kostte ongeveer 400 pond, ik heb de video gemaakt in mijn vrije tijd. Het is ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met een laag budget."

-
Het bewuste filmpje kan hier worden bekeken.