Nawijn trekt hard van leer in Vlaanderen

LPF-Tweede–Kamerlid Hilbrand Nawijn was vanavond op bezoek bij het Vlaams Belang. Onder het toeziend oog van tv-camera's van onder meer NOVA hield Nawijn een toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij van Filip DeWinter.

Nawijn trok bij de gelegenheid fel van leer. Hij pleitte voor strenge integratie–eisen, een verbod op hoofddoekjes bij overheid en bedrijven. Criminele allochtonen wil hij terugsturen. Islamitische scholen mogen niet meer worden gesticht, omdat ze integratie belemmerend werken. Als de Grondwet daarvoor moet worden aangepast, dan moet dan maar, zo zei Nawijn. Die Grondwet is nog van de 19e eeuw, dus hard toe aan vernieuwing.

''Nederland moet af van het principe 'eigen volk laatst'. Nederland moet voor Nederland kiezen'', aldus de parlementariër. Het Nederlanderschap moet voorop staan. Allochtonen die zich aan onze waarden en normen willen aanpassen en zich de taal eigen maken behoren het recht te hebben het Nederlanderschap te verkrijgen, de rest moet terug naar het land van herkomst, zo betoogde hij.

Nawijn, die vandaag de Lijst Hilbrand Nawijn oprichtte, zei dat de regering–Balkenende de boeren het land uitjaagt en ouderen naar steeds kleinere verpleeghuiskamers stuurt. ''De belastingdienst pakt nu het tweede huis in Frankrijk en Spanje aan. Maar hoe zit dat in Turkije of Marokko. Geven onze medeburgers hun tweede huis daar ook netjes aan?''.

Ziektekosten
Volgens Nawijn, in het vorige kabinet nog minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, zijn de ziektekosten flink zijn gestegen door de komst van tienduizenden immigranten. ''De Turken en Marokkanen kun je dat niet verwijten. Wel de regerende politici. Nederland heeft 55.000 gastarbeiders gehaald. Maar door gezinshereniging, gezinsvorming en andere natrek zijn er nu meer dan een miljoen immigranten'', zo betoogde Nawijn.

Vlaams Belang-leider DeWinter toonde zich in zijn nopjes met de komst van Nawijn. Volgens hem is Nederland nu een voorbeeld voor rechts-conservatief Vlaanderen, omdat er in Nederland zaken gezegd kunnen worden die in België nog politiek taboe zijn. ''Wij kunnen wat leren van Nawijn, Wilders en Ayaan Hirsi Ali'', aldus DeWinter