Personeel C1000 verdacht van poging tot doodslag

Icoon Binnenlands nieuws De twee medewerkers van de supermarkt C1000 aan de Zuiderstraat in Delft, die woensdag een vermeende winkeldief zwaar hebben mishandeld, worden nu verdacht van poging tot doodslag danwel zware mishandeling. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) verklaard.

De twee supermarktmedewerkers verdachten het 53-jarige slachtoffer van winkeldiefstal, waarna ze hem achterna gingen en op straat mishandelden. De man liep hierdoor onder andere een gecompliceerde dubbele beenbreuk op waaraan hij geopereerd moest worden. Het is nog steeds onduidelijk of het slachtoffer echt iets uit de winkel had gestolen.

Vorig jaar werden ook al twee medewerkers van dezelfde C1000-vestiging tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor de mishandeling van een winkeldief. De eigenaar van de supermarkt liet toen weten het vonnis onbegrijpelijk te vinden omdat hij en zijn medewerkers wekelijks geconfronteerd worden met geweld en bedreigingen, en geen enkele legale manier zouden hebben om zichzelf te verdedigen.