Buren stalken burgemeester

Icoon Binnenlands nieuwsIn Zelhem is een groep bewoners van recreatiepark Vossenveen een stalkingscampagne begonnen tegen burgemeester Henk van der Wende. Met de actie wil de groep met bewijzen aantonen dat de burgemeester net als zij permanent een vakantiebungalow bewoont, aldus het Algemeen Dagblad.

Elke actie door Van der Wende wordt gevolgd. Iedere handeling, van het licht aandoen tot het ontvangen van gasten, wordt precies opgeschreven in een logboek, al dan niet met foto's of filmmateriaal.

De groep beweert dat de burgemeester zich schuldig maakt aan dezelfde overtreding als waarvan zij worden beschuldigd, namelijk het permanent bewonen van een recreatiewoning. Van der Wende lijkt vrij spel te hebben, terwijl bij de stalkers de controleur op de stoep staat.

Vorig jaar kocht de burgemeester een bungalow op Vossenveen. Van de gemeenteraad kreeg hij toestemming om er tijdelijk in de wonen, totdat hij een geschikte woning had gevonden. Van der Wende beweert zelf, dat hij al sinds december 2003 in Zutphen woont. Hij is dan ook niet van plan zijn bungalow op te zeggen.