5-jarige maakt joyride met auto van oom

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 5-jarig jongetje uit St. Louis (Amerika) heeft een waarschuwing gekregen voor het onverzekerd rondrijden en het rijden zonder rijbewijs. De jongen werd gepakt toen hij met de Cadillac van zijn oom in een hekwerk reed, terwijl zijn moeder hem in een andere auto volgde. De jongen bleef ongedeerd, aldus de krant St. Louis Post-Dispatch.

Lenzie Stewart, hoofdcommissaris zei dat de oom tijdens een bezoek aan de moeder de motor van zijn auto af had gezet, maar de sleutels in het contact had laten zitten. "Zijn moeder kwam naar buiten toen ze haar zoon aan het eind van de straat zag wegrijden. Daarop sprong ze gelijk in haar auto en heeft de achtervolging ingezet. Uiteindelijk heeft ze het voor elkaar gekregen om de jongen te laten stoppen. Toen hij dat deed ramde hij een hekwerk", aldus Stewart.

De moeder van de jongen belde na de actie de politie. Ze nam de verantwoordelijkheid op zich voor wat er gebeurd was, waardoor ze een boete kreeg. Stewart zei dat de jongen schrok van een mogelijke gevangenisstraf, maar de politie wilde hem alleen maar laten weten dat hij ondanks zijn leeftijd verantwoordelijk is voor zijn actie.