Doodsbedreigingen Wilders en Hirsi Ali onderzocht

De politie Haaglanden onderzoekt momenteel de aangifte die VVD-politica Ayaan Hirsi Ali heeft gedaan tegen de Haagse underground rapgroep DHC (Den Haag Connection). De rappers bedreigen in het nummer 'Hirsi Ali Diss' het Kamerlid met de dood. Naar eigen zeggen voor de grap, maar Hirsi Ali en VVD-leider Gerrit Zalm kunnen de lol daar niet van inzien.

De rap bevat onder meer zinnen als: "Ik ben bezig met het voorbereiden van een liquidatie-bomba actie tegen Hirsi Ali. Dat is mijn reactie voor wat ze zei op de televisie'' en ''''Want ik weet waar je woont. Kanker hoer altijd op de loer. Je kan beter geen vijand van mij zijn, Den Haag is mijn terrein. Kanker huis-neger steek je met een spies want je bent vies. Je verdiende loon.''

De Telegraaf meldt vandaag dat een broer van AEL-voorzitter Nabil Marmouch deel uit zou maken van DHC. De groep bestaat geheel uit Nederlandse rappers van Marokkaanse komaf. De broer zou rappen onder de naam 'Omar Montana'. AEL-voorzitter Marmouch wilde gisteren niet reageren: ''Ik weet wat u wilt vragen, maar ik zeg niets''.

Omar Montana is ťťn van de tekstschrijvers van DHC en plaatst verder op internet op diverse fora steunbetuigingen aan de AEL en tirades tegen joden en Israel. Het management van rapper Ali B. zegt dat DHC bestaat uit Marokkaanse jongens die ''kattenkwaad'' uithalen op het internet. ''Ali B. is ook wel eens door deze groep op de korrel genomen, wij nemen dat allemaal niet zo serieus''.


Geen commentaar van AEL-voorzitter

-
De tekst en het nummer 'Hirsi Ali Diss' vind je onder meer op deze site. NOVA zond van de week een item met de rappers uit, maar dat is 'om privacy redenen' van de NOVA-site verwijderd.

Geert Wilders

Ook VVD-Kamerlid Geert Wilders wordt weer bedreigd met de dood. Dit zou gebeuren door dezelfde man die daar al eerder voor veroordeeld is. Die man, een 29-jarige Schiedammer van Marokkaanse afkomst, werd veroordeeld tot een werkstraf van enkele maanden maar heeft hoger beroep aangetekend.

Bij de rechtbank betuigde de als systeembeheerder werkzame man indertijd zijn spijt. Op een internetforum verklaart hij nu, onder de naam Farid, dat hij Wilders nog steeds dood wenst vanwege diens kritiek op het moslimextremisme. Eerder schreef hij dat de VVD-politicus ''echt met de dood moet worden gestraft voor zijn fascistische uitspraken over islam, moslims en de Palestijnse zaak''.