Tennis: Uitslagen Wimbledon (24/06)

WimbledonNadat er gisteren door aanhoudende regen niet gespeeld werd op Wimbledon konden de mannen vandaag weer de baan op. Sjeng Schalken maakte zijn op dinsdag afgebroken partij af en won makkelijk in drie sets van qualifier Lee Childs: 6-2, 6-1, 6-3. Dennis van Scheppingen en John van Lottum wisten hun partijen niet te winnen.

Schalken, als twaalfde geplaatst, speelde subliem en maakte de partij, ondanks de vele pauzes, professioneel af. Hij zette de onbekende Brit zonder problemen aan de kant. Dennis van Scheppingen leidde dinsdag nog met 6-4, 6-4, 2-3 tegen Stefano Pescosolido, toen de wedstrijd werd afgebroken. Vandaag moest hij het uiteindelijk toch afleggen tegen de Italiaan: 6-4, 6-4, 4-6, 6-7, 8-10.

John van Lottum ging er in vier sets af tegen Igor Andreev. Hij won de eerste set nog met 6-2, maar kreeg vervolgens weer last van zijn rug en had weinig meer in te brengen. De Rus won de overige sets met 6-2, 6-0 en 6-3.

De Amerikaanse favoriet Andy Roddick, als tweede geplaatst, versloeg Yeu-Tzuoo Wang uit Taipei met 6-3, 7-5, 6-4. Ook Roland Garros-finalist Guillermo Coria wist zijn partij te winnen. Op dinsdag was het afgebroken op 5-3 in de vijfde set, vandaag haalde hij in 97 seconden de wedstrijd binnen.

De carrière van Goran Ivanisevic is nog steeds niet voorbij. De Kroaat, eenmalig winnaar en drievoudig verliezend finalist, won in de tweede ronde in 2 uur en 32 minuten met 4-6, 7-6, 1-6, 6-3, 6-4 van de Italiaan Filippo Volandri. Zijn volgende tegenstander is favoriet Lleyton Hewitt, die met 6-4, 6-4, 6-1 eenvoudig de Georgiër Irakli Labadze versloeg. De Zwitserse winnaar van vorig jaar, Roger Federer (1), won zo mogelijk nog makkelijker: 6-1, 6-2, 6-0 tegen de Colombiaan Alejandro Falla.

Bij de vrouwen zorgde de Kroatische Karolina Sprem voor een grote sensatie. Ze versloeg Venus Williams, de afgelopen drie jaar finaliste, waarvan twee keer winnaar, met 7-6(5), 7-6(6). Roland Garros-winnares Anastasia Myskina wist wel te winnen, na een stroeve start werd het uiteindelijk toch 5-7, 6-2, 6-4 in het voordeel van de Russische. Ook Linsday Davenport bereikte de derde ronde, bij een stand van 6-0, 1-0 in het voordeel van de Amerikaanse gaf haar tegenstandster Brandi op.

Martina Navratilova won in de eerste ronde nog simpel maar moest het nu afleggen tegen Gisela Dulko. De Argentijnse versloeg de 47-jarige Navratilova met 3-6, 6-3, 6-3.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!