'Tokkies' ongewenst in A'dams stadsdeel

Icoon Binnenlands nieuwsDe familie Tokkie is ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Hierbij werd de woning van buren van de familie in brand gestoken. De 'Tokkies' werden na documentaires van de IKON en SBS6 een nationaal begrip.

Na de huisuitzetting is door woningcorporatie Het Oosten en de Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) naar nieuwe woonruimte voor de familie gezocht. Deze leek gevonden in Bos en Lommer. Buurtbewoners die hier lucht van kregen hebben echter geprotesteerd tegen de komst en het stadsdeel zegt zich overvallen te voelen omdat het tot twee weken geleden van niets wist. Stadsdeelvoorzitter Luiten laat weten mee te willen praten in de toewijzingsprocedure.

De Tokkies denken zelf vrijdag het huurcontract te tekenen. Ze hebben de woning inmiddels bezichtigd. In een reactie stellen ze niets gemerkt te hebben van protesterende bewoners en wordt de gang van zaken een 'schande' genoemd. Ook de GG&GD vindt de bezwaren onterecht omdat de familie na het voorval in augustus vorig jaar geen overlast meer heeft veroorzaakt.

Mediacircus
Door de woningbouwvereniging is de roemruchte familie inmiddels verboden te reageren voor de camera's van de Amsterdamse TV-zender AT5. Het Oosten wil geen mediacircus op het nieuwe adres. Komen ze toch aan het woord op TV dan gaat de nieuwe huurovereenkomst niet door.


Familie Tokkie
De 'Tokkies', zoals ze onlangs te zien waren bij SBS6