Jongetje verdronken... of toch niet?

Beetle heeft ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht gestuurd:

Een medewerker van een ziekenhuis die voorbereidingen trof om een 2-jarig kind over te dragen aan een begrafenisondernemer kwam er achter dat het kind, een half uur nadat hij voor dood was verklaard, nog ademde.

Logan Pinto ontsnapte afgelopen donderdag aan de aandacht van zijn babysitter en kwam in het plaatselijke kanaal terecht in z'n woonplaats Rexburg, ongeveer 450 kilometer gelegen van Boise in Idaho. Hij bleef minstens een half uur onder water voordat de politie hem ongeveer een halve mijl stroomafwaarts vond.

Hoewel een agent verwoede pogingen deed de jongen te reanimeren bleek zijn inzet niet genoeg te zijn om het leven van de jongen te redden. Hij werd dood verklaard toen alle hulp vruchteloos leek.

Nadat zijn moeder en stiefvader enige tijd kregen om afscheid te nemen werd de jongen overgedragen aan verpleegster Mary Zollinger van het Madison Memorial Hospital. Maar nadat zij nog eens met goed met de ogen had geknipperd zag ze dat de borst van de jongen nog heel licht bewoog en ze realiseerde zich dat de jongen nog leefde.

De jongen werd met spoed overgevlogen naar een kinderziekenhuis in Salt Lake City waar zijn toestand kritiek bleek. Maar donderdag laat op de avond bleek de jongen weer op eigen kracht te kunnen ademen en ook de kleur op zijn wangen keerde terug. Vrijdag moest hij echter weer aan de beademing worden gezet.

"Ik ben totaal verbijsterd over wat er zich heeft afgespeeld", aldus Randy Lewis van de Rexburgse politie. "Er werd erg fanatiek en erg lang geprobeerd het leven van de jongen te redden en het is verschrikkelijk om de ouders te laten weten dat alle hulp te laat kwam."

Maar wanhoop veranderde in vreugde toen bekend werd dat de jongen nog in leven was: "Niets minder dan Goddelijke inmenging, denk ik. Ik was stomverbaasd en kon het niet geloven. Zeker als je had gezien wat er ter plekke allemaal gebeurd was," aldus Lewis. "Ik kan het niet verklaren. Ik ben zowel blij als opgelucht."