'Supermarkt wil Abdel wel als Eric'

HRLD had ons via de nieuws-submit te melden:

In Nederland wordt nog volop gediscrimineerd. Tenminste dat is de conclusie die de 20-jarige student Abdel Nassiri heeft getrokken na een klein onderzoekje. In de afgelopen maanden heeft Abdel geprobeerd een bijbaantje te vinden in een supermarkt of warenhuis. Onder zijn eigen naam werd hij vaak afgewezen, maar nam Abdel de naam Eric Verduin aan, dan mocht hij veelal direct langskomen.

De Amsterdammer omschrijft het als regelrechte discriminatie in de Volkskrant. Zowel bij de Albert Heijn als bij een Dirk van den Broek werd hij totaal verschillend behandeld. "Het doet me verdriet om erachter te komen dat ik niet word geaccepteerd als Nederlander", aldus Nassiri.

Volgens personeelsmanager van het Dirk van den Broek-filiaal waar de jongen heeft gesolliciteerd, zegt dat het personeelsbestand een afspiegeling moet vormen van de wijk waarin een vestiging is gelegen. Hierdoor zouden sommige filialen liever iemand aannemen met de achternaam "Jansen". "Maar als ik dat hardop zou zeggen bij een sollicitatie, dan ben ik aan het discrimineren", aldus de personeelsmanager. Volgens hem is het een dilemma waar de gehele branche mee worstelt.