Purmerender bekent aanranden 8-jarige meisjes

In Purmerend heeft zich gisteren een 24-jarige inwoner bij de politie gemeld, die toe heeft gegeven de man te zijn die vorige week twee meisjes heeft aangerand in de Purmerendse wijk Gors-Zuid. De twee meisjes van 8 jaar konden toen ternauwernood aan de dader ontkomen.

Eťn van de 8-jarige meisjes werd donderdag aangerand terwijl ze in het park Gorsebos aan het fietsen was. De man probeerde haar broekriem los te maken en haar broek naar beneden te trekken. Toen een klasgenootje langsliep vluchtte de man. Daarop probeerde hij elders een andere 8-jarige te verkrachten. Hij lokte het meisje mee de bosjes in. Hij duwde het kind op de grond, maakte haar riem los en ontkleedde haar onderlichaam. Toen hij daarna zijn eigen broek losmaakte zag het kind kans weg te komen .

De politie begon daarna een grootscheepse zoekactie waarbij ook de media (kranten, regionale tv) werd ingezet. Gezocht werd naar een blanke man van tussen de 25 tot 30 jaar. Justitie vermoedt dat alle media-aandacht de man heeft doen besluiten zijn daden op te biechten aan zijn vriendin. In haar gezelschap meldde hij zich bij de politie.

Men verdenkt de man gezien zijn werkwijze en signalement ook van drie andere aanrandingen. Deze zaken heeft de man echter (nog) niet bekend.