[update] Sportcentrum De Uithof Den Haag in brand

In het topic Uithof in de fik werd het volgende gemeld:

In het sportcentrum de Uithof in Den Haag woedt momenteel een zware brand. Rond 15:50 uur werden er twee luide knallen gehoord. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Update 16:46

Door de brand in het sportcomplex trekt er nu een rookpluim over Den Haag. Een aantal agenten in de buurt van de brand zijn door de stevige rookontwikkeling onwel geworden. De politie waarschuwt dat ook burgers moeten oppassen voor de giftige rook. Er is zojuist een speciale maatregel van kracht geworden.

Update 17:00

Het dak van de ijshockeyhal en de entree van de schaatsbaan staan in brand. Er waren op het moment van de explosies werkzaamheden aan de gang bij het complex. Er wordt momenteel ťťn persoon vermist. Er zouden giftige stoffen vrijkomen, omwonenden is gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.

De Uithof

Foto: Khadgar


Update 17:13

Een tuinhuisjescomplex in de buurt is inmiddels ontruimd. Veel mensen moeten in een sporthal opgevangen worden. Extra bussen van de HTM moeten de evacuťes gaan vervoeren naar een sporthal. Ook wordt een kinderdagverblijf ontruimd en wordt de wegafzetting verplaatst vanwege de rookontwikkeling.

Update 17:32

De brand is ontstaan door werkzaamheden van dakdekkers. Er zijn in eerste instantie twee explosies geweest, een kwartier later nog ťťn. Of er giftige stoffen zijn vrijgekomen is niet bekend, de brandweer voert onderzoek uit. De hele omgeving is inmiddels ontruimd.

De Uithof

Foto: Sjoerd van Marrewijk


De Uithof

Foto: Phaz0r


Update 19:38

De brandweer heeft rond 18:15 het sein 'brand meester' gegeven, nablussen gaat waarschijnlijk nog de hele avond in beslag nemen. Een deel van de Uithof is verloren gegaan, de skihal en de grote buitenbaan zijn wel bewaard gebleven. Er is bij de brand niemand gewond geraakt en er zijn ook geen schadelijke stoffen vrijgekomen.