Aanslagen op Amerikanen in Irak

nlboy, Jintram, djv en Sheepie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Irak: icoontjeDe lijken van enkele Amerikaanse militairen die vandaag bij een aanslag om het leven kwamen, zijn door een groep Irakezen door de straten van de stad Fallujah gesleept. De lichamen behoorden toe aan Amerikaanse medewerkers van de buitenlandse bezettingsmacht.

De vier mannen reden in twee terreinwagens door de stad toen ze door Irakezen tot stoppen werden gedwongen. De chauffeurs werden doodgeschoten en hun auto's in brand gestoken. Hun lijken werden daarna niet alleen door de straten gesleept, maar ook met ijzeren staven bewerkt en vertrapt. Zeker twee lichamen werden aan een brug opgehangen. De menigte Iraki's reageerde uitzinnig. "Dit is het lot van alle Amerikanen die naar Fallujah komen", aldus ťťn van hen. Deze aanslag geldt als de bloedigste sinds weken. De beelden zijn niet door Amerikaanse televisiestations uitgezonden. Wel zijn ze te zien op de website van Washington Post.

Ook net buiten Fallujah kwamen vandaag Amerikanen om het leven. Een militair konvooi reed langs toen in de buurt van hun auto's een bom ontplofte en vijf militairen de dood vonden.