[update] SBS niet blij met F1 zonder Jos

SBS 6 is niet blij met het stuklopen van de onderhandelingen tussen Formule 1-renstal Jordan en Jos Verstappen. De televisiezender telde vele miljoenen neer voor de rechten om het racespektakel uit te mogen zenden. Maar zonder de Nederlandse coureur scheelt dat een hoop kijkers.

De fans van Jos Verstappen zullen nu niet of in mindere mate naar de uitzendingen gaan kijken. Daarnaast zouden adverteerdes als Halfords hun advertentiebestedingen exclusief bij SBS 6 neerleggen als Verstappen naar Jordan zou gaan.

Update 12:00

Vanochtend heeft één van Jos' sponsors, Har Muermans, tegenover Raceplanet verklaard 't allemaal nog niet zo somber in te zien: "Kijk het is ook nog niet gelopen. Ik vind dat er nu maar eerst even rust moet komen en dan komt de rest vanzelf denk ik.", hiermee doelend op een mogelijkheid om opnieuw met Jordan om de tafel te kunnen en willen zitten.

Hij bevestigde ook het verhaal dat Eddie Jordan een prestatie-clausule had willen opnemen in het contract met Verstappen, en dat er nog een aantal 'andere dingen' waren. Ook verklaarde hij Verstappen te blijven steunen: "Er zijn nog wel wat opties, testrijden bijvoorbeeld."

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager