Reservering in het Nederlands scheelt veel geld

De Britse consumentenbond Consumer Association heeft vastgesteld dat degene die via de Engelse of Duitse website van Center Parcs een weekje in een van haar Nederlandse bungalowparken boekt, duurder uit is dan wanneer die klant exact dezelfde reservering op de Nederlandstalige website doet.

Een week in een VIP-bangalow in het vakantiepark Eemhof in Zeewolde kost 1075 euro als je dit via de Engelstalige website reserveert. Hetzelfde arrangement kost via de Nederlandstalige site 895 euro. Dat is dus een verschil van 180 euro. Ook bij de luxe en standaardbungalows bestaan soortgelijke verschillen.

Een woordvoerder van Center Parcs erkent dat er prijsverschillen zijn bij dezelfde reservering in verschillende talen: "We hebben zoveel tarieven dat ik de exacte bedragen niet kan bevestigen, maar soms scheelt het aanzienlijk." Een oplossing is om in het Nederlands te boeken: "Dan krijgt hij het goedkope tarief, maar hij ontvangt dan ook zijn boekingsformulieren en reserveringen in het Nederlands."