GeenStijl moet van internet af

Het weblog GeenStijl.nl moet onmiddellijk van internet worden gehaald. Dat meldt het ANP-radionieuws. Opdrachtgever voor de actie is de directrice Trudi Prins van anti-rokersvereniging STIVORO.

De directrice zegt dat bezoekers van de website haar bedreigen. Ook zou haar privénummer op de website vermeld staan. GeenStijl zegt in een reactie hierop dat er op de site een link staat naar een persbericht van de anti-rokersvereniging op ANP Perssupport, waarin het gsm-nummer van Prins staat vermeld.

GeenStijl opende afgelopen weekend de aanval op STIVORO. Het weblog trok de cijfers van de anti-rookclub in twijfel. STIVORO zou cijfers over het aantal mensen dat op 1 januari met roken is gestopt hebben aangedikt. Prins liet gisteren al weten een aanklacht tegen het weblog te overwegen.

De provider van GeenStijl is reclamebureau HSCG in Leeuwarden. STIVORO zegt dat het zaken wilde doen met het bureau, maar dat het daar nu wellicht van af gaat zien. Als HSCG het weblog niet off-line haalt, dan zal Prins juridische stappen ondernemen. Het reclamebureau heeft gezegd dat het er alles aan zal doen om GeenStijl van het net te halen.