Sinterklaas veilig aangekomen

Sinterklaas is zojuist met zijn stoomboot, de Pakjesboot 12, in Zwolle gearriveerd. Hoewel communicatie met de Sint pas om 10 over 12 tot stand kon komen en presentatoren Rik Hoogendoorn en Dieuwertje Blok zich al afvroegen of de Sint wel echt zou aankomen, bleek er uiteindelijk toch geen reden tot angst te zijn.

Een klein probleempje bij de intocht was ťťn rare Zwarte Piet die door Sinterklaas eigenlijk naar Spanje teruggestuurd was omdat hij lijdt aan Notenkolder. Volgens de Sint krijg je dat als je "heel erg veel te veel pepernoten eet". Een kenmerk van deze ziekte is dat je "alles achterstevoren en andersom gaat doen". Dat het duidelijk is dat de betreffende Piet, die per ongeluk in Zwolle en niet in Spanje terecht kwam, aan Notenkolder lijdt, bleek wel uit het feit dat hij Dag Sinterklaasje zong, toen de boot van de goedheiligman nog niet eens in zicht was.

Toegejuichd door vele kinderen zette Sinterklaas om 12.28 uur voet op Zwolse bodem. Natuurlijk werd hij welkom geheten door de burgemeester van Zwolle, Henk-Jan Meijer. De goedheiligman zal aansluitend een rijtoer door de stad maken, vanzelfsprekend geflankeerd door zijn vele Pieten.