Jonge ijsverkoper stopt na beroving

Ook een ijsverkoper moet tegenwoordig vrezen voor zijn dagopbrengst. De 15-jarige Havo-scholier Nicky Schollmeyer uit het Brabantse Dommelen kan er over meepraten. Vorige week werd hij in het Genneperpark in Eindhoven zelfs met de dood bedreigd door drie jonge onverlaten die hem zijn dagopbrengst ontfutselden. Reden voor de jonge ijsverkoper om maar te stoppen met zijn vakantiebaan.

Schollmeyer: ''Drie jonge Marokkanen drukten een kapotgeslagen fles tegen mijn keel. Daarna gingen ze er met de dagopbrengst vandoor. Ik dacht een leuk vakantiebaantje te nemen om voor een scooter te sparen. Maar die kan ik nu wel vergeten. Ik ben al vaker bedreigd. Altijd diezelfde gasten. Ze bestellen een ijsje en gaan er gewoon vandoor zonder te betalen. Treiteren me. Gewoon niet leuk meer. Ik durf nu ook niet meer''.

Gisteren deelde Schollmeyer zijn laatste Italiaanse schepijsjes uit aan oververhitte werknemers van het Eindhovense energiebedrijf NRE, die terugkeerden van de buitendienst. Hij kreeg van de mannen van de NRE een fooi van 80 euro, als signaal om eens een positief label te hangen tegenover al dat zinloze geweld.