Saddams dochters willen politiek asiel

Teije Terhorst en pascalheister hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ragha en Rana, de twee oudste dochters van de verdreven Iraakse president Saddam Hussein, willen politiek asiel aanvragen in Groot-Brittannië of in een Arabisch land. Dit verklaarde Saddams neef Isseddin Hassan al-Majid tegenover journalisten van de in Londen gevestigde krant Alsharq al-Awsat.

Op dit moment zouden de twee vrouwen met hun negen kinderen in een driekamerwoning in een buitenwijk van Bagdad verblijven. Ze zouden hun neef hebben gevraagd hen te helpen asiel te krijgen in Groot-Brittannië, Egypte, Qatar of in de Verenigde Arabische Emiraten.

De zussen ontvluchtten eerder Irak al in augustus 1995 en kregen toen asiel in Jordanië. Zij vluchtten toen mee met hun echtgenoten, die als toenmalige inister van Industrie en de commandant van de presidentiële garde een hoge post hadden binnen het regime van Saddam Hussein. Saddam overreedde hen terug te komen en verzekerde zijn schoonzoons, -tevens zijn neven-, een ongeschonden terugkeer naar Bagdad. Bij terugkomst werden de heren echter direct opgepakt en ge-executeerd.