Saroef: 'AEL is anti-semitische groep'

De in Nederland actieve zionistische actiegroep Stichting Saroef heeft gisteren een open brief geschreven aan de Arabisch Europese Liga (AEL). Hierin uit Saroef haar zorgen over verband tussen terreur, antisemitisme en de AEL.

Zo schrijft Saroef onder meer dat AEL-leden in Antwerpen joden in elkaar sloegen, verwijst ze naar het Hezbollah-verleden van Dyab Abou Jahjah en de naamswijziging in AEL, één maand na de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Volgens Saroef heeft de AEL niet alleen sympathie voor bepaalde islamitische terroristen, maar onderhoudt ze zelfs contacten met hen. De AEL heette namelijk tot 11 oktober 2001 'Al Rabita'. De naam werd snel gewijzigd in AEL nadat de internationale tak van Al Rabita, na de 11-september-aanslagen, op de lijst van internationale terreurorganisaties werd geplaatst.

De zionistische actiegroep ergert zich ook aan uitspraken van vertegenwoordigers van AEL Nederland zoals ,,Amerikanen moeten in plastic zakken uit Irak terug naar Washington'' en vergoelijkende woorden over de kreet ,,Hamas, Hamas, alle joden aan het gas''. In Nederland noemen we dit anti-semitisme'', aldus Saroef, die er fijntje op wijst dat anti-semitisme (vijandschap tegen de joden, jodenhaat) in tegenstelling tot de Arabische landen, in Nederland is verboden.

Saroef besluit met de mededeling dat ''wij'' ons nooit meer zullen laten intimideren en vernederen op welke manier ook. Het zionisme ontstond uit de noodzaak om het welig tierend anti-semitisme te ontvluchten. De opkomst van de anti-semitische AEL bewijst bij deze weer het belang van het zionisme, aldus de stichting Saroef.