Peter G. bekent brandstichting Roermond

De 34-jarige Peter G. uit Roermond, vader van de zes kinderen die afgelopen week door brand in hun woning in Roermond om het leven kwamen, heeft bekend de brand met opzet te hebben gesticht.

Het OM in Roermond heeft dit zojuist bekendgemaakt. Gisteren meldde het ANP al dat een betrouwbare bron had laten weten dat er brandbare vloeistof was gebruikt. Het OM heeft dat nog niet bevestigd.

Verdere mededelingen over de toedracht van het familiedrama, waarbij drie meisjes van 4, 6 en 8 jaar en drie jongens van 5, 11 en 12 jaar omkwamen, zijn niet gedaan. Eerder vandaag klaagde de advocate van G. nog wel over de slechte behandeling van haar cliënt.

Ruzie om vijf euro aanleiding
De ruzie ontstond toen de vader die afgelopen donderdagnacht bij de moeder van de kinderen langskwam om vijf euro te lenen voor een pakje shag. Toen zij dit weigerde was een fikse ruzie het resultaat. De man verliet het huis maar kwam later die avond dronken terug en opnieuw ontstond er ruzie. Twintig minuten later stond het huis in brand. De moeder sprong daarbij uit het raam en brak haar rug.

Al langer stond de familie bekend als een probleemgezin. Zo moesten de kinderen regelmatig bij de buren aankloppen om eten. Volgens de buren had de kinderbescherming eerder moeten ingrijpen.