[F1] Nieuw kampioenschap in de Formule 1

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Britse krant The Guardian heeft Max Mosley, directeur van de FIA, een brief aan alle teams gestuurd met daarin het voorstel om een derde WereldKampioenschap binnen de formule 1 te starten. Naast het W.K voor coureurs en constructeurs zou er ook een W.K voor motorleveranciers moeten komen.

In dit WereldKampioenschap kunnen motorleveranciers punten halen van ieder team dat ze voorzien. Ferrari zal zo punten krijgen van Sauber en Ferrari, Honda van BAR en Jordan en Ford Cosworth van Arrows en Jaguar.

De bedoeling van de FIA is dat motorleveranciers meer dan 1 team gaan voorzien van motoren om zo meer kans te hebben in het nieuwe WereldKampioenschap. Dit zou kleinere teams, zoals Minardi, kunnen helpen om ook een sterke motorleverancier te vinden en hierdoor zal het veld dichterbij elkaar komen en de Formule 1 dus aantrekkelijker worden.

Of het WereldKampioenschap er komt is nog maar de vraag. Veel motorleveranciers vinden het te duur om meerdere teams te voorzien van motoren. Het is echter wel zo dat vanaf 2004 per coureur nog maar 1 motor per weekend gebruikt mag worden. Dit scheelt dus aanzienlijk in de kosten voor de motorleveranciers en maakt het voorzien van meerdere teams misschien aantrekkelijker.