FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 mei 2002

[examen] Economie 1 VWO

Dagobert nadert, net als de andere eindexamenkandidaten, het einde. Hier wederom een verslag:
Woensdag, de laatste dag, economie stond op het programma en ik had eigenlijk te weinig geleerd had ik het idee. Economie was niet zo moeilijk zei iedereen, maar ik was er niet zo zeker van. Gelukkig viel alles mee toen ik voor de laatste keer de zaal verliet en door de stromende regen naar huis ging. Misschien haal ik nog wel een acht gemiddeld en het was allemaal zo gek nog niet.

Nu is het dus voorbij, mijn school periode zit er, op een uitreiking en een borrel na. En natuurlijk met de klas een paar dagen naar schiermonnikoog. Lekker de examenstress eruit feesten, voor de laatste keer dit jaar. Klaar, af, uit.

Heb je ook examen gedaan en wil je je examenverslag graag op de Frontpage zien? Submit dan je examenverslag!

Ploffende putdeksels in New York

In verscheidene straten rond het Empire State Building in New York zijn vandaag 'ploffende' putdeksels gezien. Twee mensen liepen verwondingen op.

De deksels kwamen waarschijnlijk door een verhoogde waterdruk omhoog. Doordat er recent nog gewaarschuwd was voor nieuwe terroristische aanslagen, ontstond er ongerustheid.

De politie heeft het bericht dat er een ontploffing in het Empire State Building is tegengesproken.

Wereldwijde Omkatdag

snickel meldde ons het volgende:
Op 1 juni 2002 is het weer tijd om gezamelijk om te katten tijdens de 2e Wereldwijde Omkatdag. Het project is in 2001 voor het eerste keer gehouden en is opgezet door een aantal webloggers. Doel van de Wereldwijde Omkatdag is om op 1 juni zoveel mogelijk websites tegelijkertijd met een nieuwe vormgeving te laten komen (te laten omkatten).

Omkatten die hap!

Misschien ook een idee voor FOK!weblog
http://www.omkat.net/

3VO steunt tienjaarlijks rijadvies

Het idee van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om een tienjaarlijks rijadvies in te stellen kan rekenen op de volledige steun van verkeersveiligheids organisatie 3VO. Afgelopen weekend voerde het CBR al proeven uit in Limburg en Brabant. Een woordvoerster van 3VO reageerde woensdagavond op het initiatief van het CBR, dat afgelopen weekeinde al proeven uitvoerde in Limburg en Brabant waar rijbewijsbezitters van CBR-examinatoren massaal het advies kregen dat zij beter in hun spiegels moesten kijken en langzamer op een kruising moesten afrijden.

De komende twee zaterdagen geeft het CBR nog gratis rijadviezen in de overige tien provincies. Als blijkt dat het weggebruik daar even bedroevend is als in de zuidelijke provincies, dan wil het bureau bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat pleiten voor een snelle invoering van een tienjaarlijks rijadvies.

Volgens een woordvoerster van 3VO strijdt deze organisatie al jaren voor een periodieke 'verversing' van het rijbewijs omdat er veel verandert in het verkeer en mensen in de praktijk vaak nonchalanter gaan rijden in de loop der jaren. Volgens 3VO is het ,,net als bij EHBO'ers of als je een taal leert, dan moet je je kennis ook bijhouden''.

Japan weigert toegang twee Engelse hooligans

De Japanse immigratiedienst heeft woensdag gemeld nog eens drie Engelsen, die ervan worden verdacht hooligan te zijn, het land uit gewezen te hebben. Hieronder zat ťťn hooligan die het land probeerde binnen te komen in het bezit van 175 orginele kaartjes voor het WK.
Op het immigratiekantoor bij het vliegveld Narita weigerde men om toegang aan de 37 jarige Brit, die maandag met een vlucht vanaf London arriveerde, toegang te verlenen. "Hij is teruggestuurd naar Londen gisteren nadat was bewezen dat hij echt een hooligan is," aldus een woordvoerder. De kaartjes zijkn niet in beslag genomen, aangezien het om originele kaartjes gaat.

Volgens de Japanse krant 'The Tokyo Shimbun daily' meldde de man zich met zijn kaartjes bij het immigratiekantoor om te vertellen dat hij kaartjes wilde verkopen aan plaatselijke verkooppunten. Een andere krant zei dat de kaartjes vooral voor wedstrijden met Engeland waren.

Op woensdag werden twee anderen, die ook verdacht worden Engelse hooligans te zijn, ook al op vliegveld Narita ingesloten, nadat ze de toegang tot het land geweigerd was omdat hun namen ook op die zwarte lijst stonden.

De uitsluitingen brengt het aantal teruggestuurde Engelsen, die verdacht worden hooligans te zijn,
naar vijf.

Pitschermen verboden

Tackleberry wist ons vandaag het volgende te melden:

De Formule 1 teams mogen niet meer gebruik maken van schermen tussen de pitstraat en pitboxen om "pottekijkers" buiten te houden.
Volgens de voorzitter van de FIA, Max Mosley, zijn de schermen gevaarlijk, omdat deze in geval van nood in de weg staan en omdat de FIA zo geen oogje in het zeil kan houden.
"We hebben gewoon gezegd: geen schermen meer , Het werd steeds erger en erger, totdat het echt belachelijk werd."
Deze regel is natuurlijk goed nieuws voor de Formule 1 fans, want men kan weer vrijuit in de pitboxen gluren.

Albers in onderhandeling met Arrows

Christijan Albers onderhandelt met Arrows over een eventuele positie als testcoureur voor het Engelse team. Vorig jaar was de jonge coureur uit Laren al officieel testcoureur bij Minardi en racete hij in het DTM. Ook dit jaar behoudt hij de banden met Paul Stoddart in combinatie met de Duitse toerwagens.

Echter is een realistiche Lodewijk Varossieau, de manager van Albers, van mening dat zijn pupil ook eens bij een ander team moet gaan testen, omdat hij bij Minardi gewoonweg niet echt opvalt.

Paul Stoddart heeft ook al meerdere malen aangegeven dat Albers veel geld nodig heeft om kans te maken op een racezitje bij zijn Minardi. Echter is Stoddart wel op zoek geweest naar sponsoren voor de Nederlander. Nu bleek dat Albers onderhandelt met Arrows is de Minardi-baas van mening dat hij Albers niet wil tegenhouden, maar hem ook zeker niet zal adviseren te werken met Walkinshaw.

"Als Albers zich wil laten naaien door Walkinshaw dan moet hij dat doen. Hij kan beter bij een team blijven dat hem niet alleen gebruikt om geld te verdienen", aldus Paul Stoddart.

[F1] Albers in onderhandeling met Arrows

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christijan Albers onderhandelt met Arrows over een eventuele positie als testcoureur voor het Engelse team. Vorig jaar was de jonge coureur uit Laren al officieel testcoureur bij Minardi en racete hij in het DTM. Ook dit jaar behoudt hij de banden met Paul Stoddart in combinatie met de Duitse toerwagens.

Echter is een realistische Lodewijk Varossieau, de manager van Albers, van mening dat zijn pupil ook eens bij een ander team moet gaan testen, omdat hij bij Minardi gewoonweg niet echt opvalt.

Paul Stoddart heeft ook al meerdere malen aangegeven dat Albers veel geld nodig heeft om kans te maken op een racezitje bij zijn Minardi. Echter is Stoddart wel op zoek geweest naar sponsoren voor de Nederlander. Nu bleek dat Albers onderhandelt met Arrows is de Minardi-baas van mening dat hij Albers niet wil tegenhouden, maar hem ook zeker niet zal adviseren te werken met Walkinshaw.

"Als Albers zich wil laten naaien door Walkinshaw dan moet hij dat doen. Hij kan beter bij een team blijven dat hem niet alleen gebruikt om geld te verdienen", aldus Paul Stoddart.

Kasey Keller geblesseerd aan de elleboog

In het rijtje "spelers die geblesseerd raken voor de WK Łberhaupt is begonnen" mogen we weer een nieuwe naam zetten: keeper Kasey Keller van de VS is door nog onbekende reden geblesseerd geraakt aan de elleboog.

RŲntgen-onderzoek in het Asan Medisch Centrum, Seoul, lieten geen botbreuk zien. Om te kijken of er misschien een spier was gescheurd wilden de doctoren een MRI-scan maken, maar bij het plaatsen van Keller's arm op de scan had de doelman veel pijn.

Donderdag zal hij daarom een nieuwe MRI-scan laten maken. Aangezien er wel veel pijn is aan de elleboog gaat men er van uit dat hij ťťn of twee wedstrijden niet kan spelen.

Tavarelli vervangt Chilavert

Ricardo Tavarelli (Olimpia, Par) zal Jose Luis Chilavert vervangen in de eerste poule-wedstrijd van Paraguay tegen Zuid-Afrika.
Zoals we al eerder meldden, zit Chilavert de laatste van zijn drie wedstrijden durende schorsing uit.

Coach Maldini van Paraguay heeft er alle vertrouwen in dat Tavarelli een waardige vervanger zal zijn van de flamboyante Chilavert, die al bijna tien jaar het Paraguayaanse doel verdedigt. "Tavarelli heeft genoeg internationale ervaring, en hij speelde al eerder voor Paraguay tijdens een belangrijk toernooi", aldus Maldini.

Tijdens de Copa America in 1999 keepte Tavarelli namelijk ook al het hele toernooi, toen Chilavert weigerde te spelen omdat hij het toernooi verspilling van gemeenschapsgeld vond.

Veel besmette kippen in 2001

troeltje en slakkie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is dit jaar weer onderzoek gedaan door de Keuringsdienst van Waren naar bacteriŽn in kippen. Het bleek dat 33% van de testresultaten besmet waren met Campylobacter en in 16% van de gevallen ging het om de Salmonellabacterie.

De twee bacteriŽn zijn schadelijk voor de volksgezondheid omdat ze zorgen voor voedselinfecties. Er wordt namelijk geschat dat jaarlijks 100.000 mensen voedselvergiftiging oplopen door Campylobacter en 50.000 door Salmonella. De bacteriŽn worden vooral in pluimvee aangetroffen.

De pluimveesector doet erg zijn best om het aantal besmettingen te verminderen, bijvoorbeeld door stickers op verpakkingen te plakken die waarschuwen tegen deze bacteriŽn, maar deze blijken dus nog geen resultaten op te leveren

IsraŽliers gokken in de lucht

Atreides had ons via de newssubmit

IsraŽl heeft een oplossing gevonden om goklustigen toch aan hun trekken te laten komen. Volgens de wet is het verboden om op IsraŽlisch grondgebied te gokken.

IsraŽl heeft nu toestemming gegeven voor 'vliegende casino's'. Deze speciaal uitgeruste vliegtuigen begeven zich buiten het IsraŽlische luchtruim en zo kunnen gokkers vier uur lang spelen. Doordat de toestellen het IsraŽlische luchtruim verlaten, wordt de wet omzeild (omvlogen).

Voordat de Palestijnse opstand opnieuw uitbrak speelden veel IsraŽliŽrs in een casino in Jericho op de Westoever. Ook casinoboten in de Rode Zee en casino's in Turkije trokken veel IsraŽlische klanten.

Duitse politie wordt blauw

troeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De groen gekleurde auto's en uniformen van de Duitse polizei worden blauw. Duitsland is het enige Europese land dat nog geen 'blauw' op straat heeft. De reden dat men op blauw overgaat is dat uit onderzoek is gebleken dat een blauwe kleur meer autoriteit uitstraalt dan groen.

Over de juiste kleur blauw is men nog in conclaaf. Momenteel rijden er als proef auto's rond in 'Duits' blauw en in 'Pruisisch' blauw.

Storm van kritiek na executie in de VS

troeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is vandaag de 25-jarige Napoleon Beazly ter dood gebracht in Texas. De executie was omstreden omdat Beazly minderjarig (17) was toen hij het misdrijf beging. Beazly doodde in 1994 een 63-jarige man tijdens het stelen van diens auto.

De advocaten van de zwarte Beazly hebben tevergeefs geprobeerd om de straf om te zetten in levenslang. Een jury die het oordeel over Beazly moest vellen, telde alleen blanke amerikanen.

De executie heeft internationaal tot een storm van kritiek geleid.

Site over Napoleon Beazly

[F1] Nieuw kampioenschap in de Formule 1

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Britse krant The Guardian heeft Max Mosley, directeur van de FIA, een brief aan alle teams gestuurd met daarin het voorstel om een derde WereldKampioenschap binnen de formule 1 te starten. Naast het W.K voor coureurs en constructeurs zou er ook een W.K voor motorleveranciers moeten komen.

In dit WereldKampioenschap kunnen motorleveranciers punten halen van ieder team dat ze voorzien. Ferrari zal zo punten krijgen van Sauber en Ferrari, Honda van BAR en Jordan en Ford Cosworth van Arrows en Jaguar.

De bedoeling van de FIA is dat motorleveranciers meer dan 1 team gaan voorzien van motoren om zo meer kans te hebben in het nieuwe WereldKampioenschap. Dit zou kleinere teams, zoals Minardi, kunnen helpen om ook een sterke motorleverancier te vinden en hierdoor zal het veld dichterbij elkaar komen en de Formule 1 dus aantrekkelijker worden.

Of het WereldKampioenschap er komt is nog maar de vraag. Veel motorleveranciers vinden het te duur om meerdere teams te voorzien van motoren. Het is echter wel zo dat vanaf 2004 per coureur nog maar 1 motor per weekend gebruikt mag worden. Dit scheelt dus aanzienlijk in de kosten voor de motorleveranciers en maakt het voorzien van meerdere teams misschien aantrekkelijker.

Recordschade Klez-virus

Cableman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van iedere 300 e-mails is er gemiddeld ťťn besmet met het Klez.H-virus. Hiermee is Klez het meest besmettelijke virus tot nu toe.

Sinds april is virusspeurder MessageLabs Klez 775.000 keer tegengekomen, dat is gemiddeld 20.000 keer per dag. Klez neemt de leidende positie nu over van het Sircam-virus dat sinds vorige zomer tot heden het meest besmettelijk was.

Het Klez-wormvirus verspreidt zich met behulp van veiligheidsgaten in Microsoft Outlook (Express), via het e-mail adresboek van de virusontvanger. Het opmerkelijke van dit virus is dat de schijnbare afzender van het besmette mailtje niet de daadwerkelijke afzender is. Dit schept grote verwarring onder de ontvangers die menen het virus van een bekende of juist onbekende te krijgen.

Op o.a. www.mcafee.com staat een uitgebreide beschrijving van het virus en de manier om het te verwijderen van je computer.

Hakkinen niet zeker van zitje bij Mclaren

"Wanneer Hakkinen mocht besluiten terug te willen keren naar de formule 1 is het niet zeker dat hij zal racen voor Mclaren," Aldus Ron Dennis.
ďEr is niks vanzelfsprekend aan deze hele zaak. Als Mika wil rijden, dan is het nog altijd aan ons om te beslissen of dat de beste zaak is voor het team,Ē aldus teambaas Dennis. ďMika, David, Kimi en elke andere rijder die voor ons rijdt beseffen dat ze een deel van het team uitmaken, maar dat zij niet de beslissingen nemen. Het team wordt nog altijd geleid door het management en niet door de rijders.Ē

Get Down Cafť Utrecht dicht door terreur

De populaire discotheek Get Down Cafť aan de Potterstraat in Utrecht sluit haar deuren. De uitbaters van de disco hebben geen zin meer in de wekelijkse golf van geweld en intimidatie van groepen jongeren binnen en buiten hun zaak.

"Het is in Utrecht niet meer mogelijk een openbare horecazaak te exploiteren voor een breed publiek. Er komen onvermijdelijk groepen op af die problemen zoeken", aldus Get Down-eigenaar Theo Burger.

Volgens Burger vallen groepen jongens vrouwen lastig, houden ze zich intimiderend op bij de wc's en veroorzaken ze vechtpartijen. "Als er ťťn moet worden verwijderd door de portier, dan gaat de hele groep zich ermee bemoeien. Het is hier wekelijks raak. Ik zou mijn eigen dochter niet meer naar de Get Down laten gaan".

Burger beaamt dat de problemen vooral veroorzaakt worden door Marokkaanse jongeren. "Ik zou het graag anders zeggen, want we hebben zelf veel allochtone medewerkers in dienst. Heel jammer ook voor de allochtone bezoekers die zich wel goed gedragen, want die hebben we natuurlijk ook".

Kogels

In december werden zes kogels afgevuurd op de deuren van Get Down Cafť. Daarbij raakte ťťn portier gewond. Volgens Burger krijgen portiers van Get Down ook geregeld vuurpijlen en andere projectielen naar hun hoofd. "We hebben in ťťn jaar tijd 34 portiers versleten. Niemand wil hier nog voor de deur staan".

Op 6 juli sluit Get Down Cafť haar deuren.


SVP geen racistische reacties, die zijn onnodig, gewoon normaal discussiŽren.

Spammer aangeklaagd

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MonsterHut.com is aangeklaagd door procureur-generaal E. Spitzer, vanwege het zenden van spam. Het bedrijf heeft 500 miljoen ongevraagde e-mailtjes gestuurd vanaf maart 2001. Het bedrijf heeft altijd gezegd dat de ontvanger altijd accoord is gegaan met behulp van een 'permissie systeem'. Ongeveer 750.000 nietsvermoedende gebruikers hebben toch geklaagd over de ongewenste e-mails.

Mocht MonsterHut.com veroordeeld worden dan kan de straf oplopen tot 500 dollar per geval. De website van MonsterHut.com is niet langer online.

Executievideo Pearl weer online

cableman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moordvideo, waarop te zien is hoe journalist Daniel Pearl om het leven wordt gebracht staat weer online. Vorige week moest de video op last van de FBI worden verwijderd.

Op de onbewerkte band is te zien hoe Daniel Pearl na een paar minuten aan het woord te zijn geweest om het leven wordt gebracht, Zijn afgesneden hoofd wordt triomfantelijk getoond. De FBI wil de video van internet afhebben.

De Nederlandse gruwelwebsite Ogrish.com, van de Amsterdammer Dany Klinker heeft de video echter weer on-line gezet. Eerder waren daar al video-opnamen en foto's te zien van slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center. Destijds kreeg Klinker daar veel negatief commentaar op, aangezien de foto's nogal duidelijk zijn. In een interview zei Klinker het materiaal online te laten om de werkelijkheid te tonen.


Het linken naar de video of foto's in reacties op Fok! door users is niet toegestaan

Veldkamp volgend jaar alleen in ploeg

De schaatsploeg van Bart Veldkamp gaat volgend jaar alleen door met Bart Veldkamp. De hoofdsponsor van de ploeg die dit seizoen in actie kwam, Wehkamp, heeft zijn contract niet verlengd. Er zijn echter nieuwe sponsoren gevonden, maar deze willen alleen verder met Veldkamp, waardoor de rest van de ploeg op straat komt te staan.

De schaatsploeg van Veldkamp bestaat op dit moment uit Vreugdenhil, Sajoetin, Kibalko, Storelid en ten Kortenaar. Een tweetal, Storelid en ten Kortenaar, stoppen met schaatsen en de overigen gaan schaatsen bij commerciŽle of nationale ploegen.

In de toekomst moet de schaatsploeg van Veldkamp weer uitgroeien tot een ploeg met meerdere schaatsers, vooral voor de Winterspelen van Turijn in 2006. Dat wordt dan met Veldkamp als coach, hij stopt binnen twee jaar, en nieuwe teamleden.

Oud Imam ItaliŽ wellicht bij aanslagen 11-9 betrokken

ikke_ook en jodzemanze hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

ItaliŽ denkt dat de oud-imam Es-Sayed, van een moskee in Milaan, zijn medewerking heeft verleend aan de terroristische aanslag op 11 september in New York.

In afgetapte telefoongesprekken met sjeik Al Hilal uit Jemen, tussen 12 augustus 2000 en 12 februari 2001, werd gesproken over een "vreselijke aanslag" in de Verenigde Staten "met vliegtuigen", die "alle kranten van de wereld" zou halen. "Wie de islam raakt, moet hard worden gestraft", aldus Al Hilal.

Op 12 augustus 2000 sprak de sjeik in zijn auto met de Egyptenaar Abdelkadr Mahmoud. De Egyptenaar wordt er in ItaliŽ van beschuldigd 'de man' van al-Qaeda in dat land te zijn. Hij is in 2001 naar Afghanistan uitgeweken.

De Jemeniet vertelt al-Sayed over plannen voor "een gigantische aanval op de vijanden van de islam" met "vliegtuigen in de lucht die een klap veroorzaken, die de hele wereld versteld doet staan". De persoon die met het plan was gekomen, is volgens de Jemeniet "een gek uit een gekkenhuis, maar een geniale gek, die is geobsedeerd door zijn plan".

Toch wordt nergens een specifiek doel aangeduid, zodat ze ook betrekking kunnen hebben op andere aanslagen in de afgelopen 21 maanden.

Steffi Graf wint opnieuw rechtszaak van Microsoft

cableman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook in hoger beroep heeft Steffi Graf de zaak gewonnen die ze tegen Microsoft had aangespannen. Op een Duitse website van Microsoft waren naaktfoto's geplaatst, waarop het hoofd van voormalig toptennisster geplakt was. Zij kon hier de humor echter niet van inzien.

Microsoft moet er van de rechter nu voor zorgen dat er op de website waar gebruikers teksten en foto's met elkaar uit kunnen wisselen, geen 'naaktfoto's' van Steffi Graf worden geplaatst. Houdt het zich hier niet aan, dan kan het boetes verwachten.

Microsoft meent dat deze uitspraak het bestaan van chat-sites en besloten gemeenschappen op internet in gevaar brengt. Het bedrijf overweegt dan ook om verdere juridische stappen te ondernemen.

Twee vrienden al 3 dagen vast

Twee Nieuwzeelandse vrienden zitten al 3 dagen vast in een kroeg vanwege slecht weer. Julian Watt en Blair Stewart gingen voor een biertje naar een klein hotel in de buurt van Outram. Drie dagen later zitten ze er nog steeds, vanwege zware sneeuwval.

De sneeuw heeft de weg naast het hotel geblokkeerd zodat er geen uitgang meer is. De twee mannen hebben drie pogingen gedaan om uit hun 'benarde' situatie te ontsnappen. Een keer zelfs met een tractor, maar nog niets was succesvol.

Doordat de mannen vast zitten hebben ze al twee dagen niet kunnen werken, maar volgens een van de twee begrijpt hun baas de situatie. De mannen hebben telefonisch laten weten dat ze het voorlopig nog steeds goed maken.
"Gelukkig is er voldoende bier op voorraad, zodat we voorlopig nog niet zonder drinken komen te zitten", aldus een van de twee.

Blatter herkozen als president FIFA

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sepp Blatter is woensdag op het FIFA-congres in Seoul herkozen als president van de FIFA. Blatter kreeg 139 van de in totaal 197 aangesloten bonden. De 66-jarige Zwitser versloeg Issa Hayatou uit Kameroen, die zijn enige tegenkandidaat was.

Blatter, die vier jaar geleden de Braziliaan Havelange opvolgde, was de laatste tijd erg omstreden. Bij de stemming keerde Europa zich, mede door de UEFA-voorzitter Johansson, massaal af van de Zwitser. Maar vooral uit Noord- en Zuid-Amerika kreeg Blatter wel steun.

De laatste maanden kwam Blatter in opspraak, omdat hem een financiŽle wanprestatie werd verweten. Afgelopen maandag werd nog een rapport gepresenteerd waaruit duidelijk werd dat de FIFA een schuld van 320 miljoen euro had. Blatter zelf meende echter dat de wereldvoetbalbond onder zijn bewind alleen winst had gemaakt.

Doe ook mee aan de FOK! WK-Manager!

Meedoen O'Neill tegen Denemarken onzeker

Middenvelder Fabian OíNeill gaat zo goed als zeker de openingswedstrijd van Uruguay tegen Denemarken missen, nadat hij op de training zijn Achillespees blesseerde.

De verwachting was dat OíNeill net voor de verdediging Pablo Garcia zou gaan assisteren.

Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Gianni Guigou, die in de kwalificatiereeks ook regelmatig meespeelde in het nationale team van Uruguay.

Ook blessure voor Ljungberg

Het lijkt blessures te regenen de laatste dagen en er is er weer ťťn bij gekomen. De Zweedse international Fredrik Ljungberg is het volgende blessuregeval dat zich aandraagt.

De middenvelder van Arsenal, wellicht het meest gevreesd in Engeland door zijn scorend gedrag in de Engelse competities (en omdat ze Marcus Allback nog niet kennen), moest de training al na vijf minuten verlaten met klachten over pijn in z'n heup.

De heupblessure lijkt echter niet zeer ernstig te zijn, want coach Lars Lagerback verwacht dat Ljungberg op tijd herstelt. Ljunberg zei zelf dat hij de blessure al een week met zich mee droeg en dat het niet gebeurde tijdens een ongelukje, maar dat het langzaam kwam opzetten.

Al-Aqsa eist moord IsraŽlische tieners op

TheFruitNerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De al-Aqsa Martelarenbrigades, die gelieerd is aan de al-Fatahbeweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat, hebben de verantwoordelijkheid opgeŽist voor de twee aanslagen van gisteren waardoor vier IsraŽliŽrs zijn gedood.

In een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever schoot een Palestijnse schutter dinsdagavond zeker 3 IsraŽlische scholieren dood. Eerder op de avond werd een IsraŽlische man gedood die in zijn auto in de buurt van de stad Ramallah reed.

Microben beheersen weer

Qi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse wetenschappers starten een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van microben die het weer beÔnvloeden.

De microben zijn volgens de onderzoekers dusdanig geŽvolueerd, dat ze wolken kunnen formeren waaruit het daarna regent. Door middel van een soort 'wolkenvanger' willen de wetenschappers de wolken analyseren en zo het bewijs voor de theorie leveren.

De studie zal verder ook een mogelijk inzicht geven in de verspreiding van MKZ over een bepaald gebied.Kloonproject uitgestorven Tasmaanse tijger

Miss MSX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In AustraliŽ gaat men proberen om een uitgestorven dier te klonen.

Een onderzoeksteam van de afdeling Evolutiebiologie van het Australisch Museum in Sydney is erin geslaagd om DNA te isoleren uit het bot, spantweefsel, beenmerg en gedroogd spierweefsel van de laatste Tasmaanse Tijger die in 1936 in gevangenschap stierf. Deze werd indertijd op sterk water gezet.
Het is gelukt om de individuele genen van de tijger te repliceren met behulp van een geavanceerde techniek. Deze zogenaamde PCR-methode toont aan dat het DNA onbeschadigd is. Er is geen reden om aan te nemen dat deze genen niet zouden werken in een levende cel.

De volgende stap is het maken van grote hoeveelheden kopieŽn van alle genen van de tijger, zodat deze gebruikt kunnen worden voor het construeren van synthetische chromosomen.

TV

Discovery Channel gaat het proces op de voet volgen en doet 7 juli in een wereldpremiŤre verslag van de opmerkelijke poging van de wetenschappers en laat niet eerder vertoonde beelden zien van de Tasmaanse Tijger.

Een Tasmaanse buidelwolf, oftewel De Tasmaanse Tijger

Pim Fortuyn 20 juli begraven in ItaliŽ

Detulp050 en Michel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag 20 juli wordt Pim Fortuyn herbegraven in het plaatsje Provesano Di Dan Giorgio in ItaliŽ. Op de plek in Driehuis zal een gedenksteen komen voor de vermoorde politicus.

Voordat Fortuyn naar ItaliŽ wordt gevlogen, zal luchtvaartmaatschappij Trans Travel Airlines op 1200 voet (ongeveer 429 meter) een aantal maal boven Rotterdam cirkelen. Zo kunnen de Rotterdammers de laatste groet aan Fortuyn geven.

De graftombe in het Italiaanse plaatsje is ontworpen door zijn vriend Bruno Ambrosio.

OnhygiŽnische Cameron Diaz

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terwijl Jennifer Lopez geniet van haar pas geopende restaurant Madre, heeft Cameron Diaz alleen maar problemen met haar dure eetgelegenheid Bambu. Het restaurant in Aziatische sferen zit in financiŽle moeilijkheden en wordt bedreigd met sluiting.

Het is onlangs zelfs tijdelijk gesloten geweest, omdat de Keuringsdienst van Waren zaken tegenkwam die niet door de beugel konden. Zo werden regels omtrent de veiligheid en hygiŽne veelvuldig overtreden. Het management kondigde aan pas weer open te gaan na een ingrijpende renovatie.

Voor Cameron Diaz is de lol er wel af. De blonde actrice toont weinig interesse meer en de verwachting is dat de eetgelegenheid snel dicht gaat.

Of het feit meespeelt dat de zaak vrijwel geen winst draait, is niet duidelijk. Gezien haar honorarium dat zij ontvangt voor de film 'Charlie's Angels 2' - 20 miljoen dollar - ligt het niet voor de hand dat Diaz zich daar zorgen over maakt. In 'Charlie's Angels 2' speelt de 29-jarige Diaz opnieuw de rol van Natalie; haar medespeelsters zijn Lucy Liu en Drew Barrymore. Het vervolg op het succesvolle eerste deel moet in 2003 uitkomen.

Dieven in maatpak overvallen juwelier

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee keurig in het pak gestoken dieven hebben zaterdag voor ongeveer 6 miljoen euro aan juwelen buitgemaakt bij de bekende Parijse juwelier Fred. De dieven konden hun slag slaan na een bewaker te hebben uitgeschakeld met een in een bos bloemen verstopte traangasgranaat.

De juwelen, een diamanten halsketting, een diamanten armband, een diamanten broche en zeven ringen, werden uit twee glazen kistjes gestolen, die met een hamer werden stukgeslagen. De bos bloemen en de traangasgranaat werden later teruggevonden in een gestolen Fiat Uno die 200 meter bij de winkel vandaan was achtergelaten. De overvallers waren dinsdag nog voortvluchtig.

Kinderen sluiten 2000 straten af

Bijna een kwart miljoen kinderen vragen woensdag tijdens de 13e Nationale Straatspeeldag aandacht voor de verkeersveiligheid in hun buurt. Ze doen dat door ongeveer 2000 straten af te sluiten en er te gaan spelen. Dit meldt 3VO, de organisatie voor verkeersveiligheid.

De Nationale Straatspeeldag attendeert gemeentebesturen op gevaarlijke verkeerssituaties waar kinderen elke dag mee te maken hebben. Bij de straten komen tijdens de actie afsluithekken en speciaal afzetlint.

In het verkeer overleden vorig jaar vijftig kinderen tot en met veertien jaar. Tweeduizend meisjes en jongens belandden ernstig gewond in het ziekenhuis.

Tieners vermoordden tante vanwege sex

Twee tieners in Pretoria, Zuid-Afrika die zichzelf Adam en Eva noemen, hebben een familielid met een keukenmes doodgestoken omdat de 17-jarige jongen en het 15-jarige meisje van hun tante elkaar enkel in het weekend mochten ontmoeten.
Na de moord waren de twee van plan het lichaam in stukken te hakken en door het toilet te spoelen, maar dit ging niet door omdat de jongen er naar eigen zeggen 'te lui' voor was.

Het tweetal toonde voor de rechter geen enkele vorm van berouw, maar zeiden dat de vrouw hen tot de moord had gedreven.

Na de moord hadden de twee sex in de keuken waar het lijk nog lag, aten ze brood met jam en hebben ze zich diverse malen gewassen.

In haar getuigenis meldde het meisje dat ze eerder die dag heroÔne hadden gebruikt. Later op de avond hadden ze gezamelijk met het slachtoffer tv gekeken.

"De vrouw viel in slaap en ik en mijn vriendje gingen de keuken in omdat we sex wilden hebben. We waren net begonnen toen de vrouw riep. Ik kon duidelijk merken dat mijn vriendje hier boos om was. We gingen weer naar binnen tot ze weer in slaap was gevallen. Toen zei mijn vriendje 'laten we haar vermoorden'. Ik haalde een mes uit de keuken. Mijn vriendje stond op en stak haar. Toen liep ik weer naar de keuken, pakte een mes en stak haar ook. Er was bloed. Veel bloed.'

Nadat de jongen haar meerdere malen had gestoken heeft hij haar met een veter gewurgd 'om er zeker van te zijn dat ze dood was'. Het tweetal bracht daarna nog enkele dagen in het huis door, met het lijk achter een bank verstopt.

De jongen meldde verder nog dat ze beiden een moeilijke jeugd hadden gehad.

Keane niet bij WK

Na alle roddels en geruchten is nu duidelijk dat voormalig aanvoerder Roy Keane niet zal deelnemen aan het WK.

Gisteren kwam nog het aanbod van Coach McCarthy om terug tekeren nadat hij vorige week donderdag naar huis was gestuurd. Ondanks dat hij maandag weigerde zijn excuses te maken.

Ierlands enige speler met internationale faam en bekendheid denkt dat terugkomst het Ierse voetbal niet ten goede zal komen en heeft dus besloten thuis te blijven.

Celstraffen voor makers squish-films

Drie Britse vrouwen en een man zijn gisteren gevangen gezet wegens het maken van een 'squish-video'.
In de video waren beelden te zien van de marteling en het doden van een cavia een jong katje en muizen die vertrapt werden door vrouwen met hoge hakken.

In een van de scenes was een muis aan een houten plank getaped. De meest gruwelijke scene was die van een kitten die met het achterpootje aan een houten plank was gelijmd terwijl deze werd doodgetrapt.
In de video's was duidelijk te horen hoe de vrouwen instructies kregen van de man.

De drie vrouwen kregen elk een celstraf van vier maanden. De maker van de film, de 27-jarige Craig Chapman, moet een straf van 2 jaar gaan uitzitten.

Vrouw die haar zoon liet castreren voor de rechter

Een Canadese vrouw die haar geestelijk gehandicapte zoon liet castreren om hem rustiger te krijgen is voorgeleid bij de rechter in de Canadese staat British Columbia.
De aanklager zegt dat de castratie plaats vond zonder toestemming van haar zoon. De operatie kan ervoor zorgen dat haar zoon vroeg oud wordt, zijn botten sneller degenereren en hij sneller vermoeid raakt.

Volgens de man is de maatregel van de vrouw onethisch. "Hij is zijn seksuele drang kwijt en is erdoor vernederd, getraumatiseerd en de kans om ooit vader te worden is hem afgenomen". Mevrouw Crockett, de moeder van de man, beargumenteert dat haar zoon nu rustiger is dan voor de operatie. Voor de operatie maakte de vrouw zich jarenlang zorgen over de groeiende agressiviteit van haar zoon.

Actie tegen pinpasfraude onder jongeren

webspider had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komende twee weken houden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een offensief tegen jongeren die fraude plegen met pinpassen. Ongeveer 200 jongeren zullen door de politie ondervraagd worden, en naar verwachting zullen enkele hiervan ook daadwerkelijk gearresteerd worden.

Uit een gezamelijk onderzoek van de politie en het OM is een lijst van ongeveer 200 namen naar voren gekomen van jongeren die hun pinpasjes tegen betaling van 250 tot 500 euro uitlenen aan criminelen. De criminelen gebruiken de passen om met gewijzigde overschrijvingskaarten geld door te sluizen naar de rekening van de jongeren.

Met het project, dat de naam Actie Schoolplein kreeg, wil de politie duidelijk maken dat pinpasfraude grote consequenties kan hebben voor de fraudeur: een strafblad en moeilijkheden met het afsluiten van een lening of hypotheek. Ook zullen de banken de geleden schade terugvorderen bij de dader. Met de actie hopen politie en OM tevens de opdrachtgevers van de pinpasfraude, die volgens de politie onder leiding staan van een Nigeriaans crimineel netwerk, te kunnen ontmaskeren.

Spong en Hamerstein zetten door

Advocaten Spong en Hamerstein zullen ook zonder de Lijst pim Fortuyn (LPF) de aanklacht tegen een aantal politici en journalisten doorzetten, zo liet het duo gisteren in het televieprogramma Barend en Van Dorp weten.

Voor beide advocaten blijft bepalend dat Pim Fortuyn hen zelf gevraagd heeft een aanklacht in te dienen in het geval hij "een kogel door zijn hoofd" zou krijgen.

Even leek het erop dat het advocaten-duo de aanklacht wellicht in zou trekken omdat de aanklacht destijds mede ingediend is door Langendam, in zijn toenmalige rol als als voorzitter van de LPF. Op fractieleider Mat Herben van de LPF wordt nu druk uitgeoefend om af te zien van de aanklacht om zo een bijdrage te leveren aan een sfeer van verzoening. Spong en Hamerstein voelen daar echter niets voor en zullen de aanklacht door zetten omdat er bij het wegvallen van de LPF als client nog ťťn client overblijft, namelijk wijlen Pim Fortuyn.

PatricQ ook bedankt voor je bijdrage

Herben krijgt kogels toegestuurd

LPF-fractieleider Mat Herben is gisteren met de dood bedreigd. Hij ontving via de post van de Tweede Kamer een brief met daarin twee kogels.

De opsteller van de dreigbrief zegt Herben dood te schieten als hij zijn wens voor een generaal pardon voor illegalen doorzet. Deze ideeŽn, aldus de schrijver, "zijn volstrekt in strijd met die van Pim Fortuin, onze God Almachtig". De opsteller heeft de naam van Fortuyn verkeerd gespeld.

KopieŽn van de brief zijn, samen met kogels, toegestuurd aan enkele kranten.

Gisteren is door LPF, CDA en VVD al besloten dat er alsnog geen generaal pardon voor illegalen komt.

Hagenaar overleden na schietpartij

TheFluGuy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een schietpartij in de nacht van maandag op dinsdag is een 20-jarige Hagenaar overleden. Het slachtoffer is neergeschoten op de Herengracht in Den Haag. De twee vermoedelijke daders zijn aangehouden. Het zijn Hagenaars van 29 en 35 jaar oud. Het motief voor de schietpartij is nog niet bekend.

Op TV-West is het al bekend gemaakt dat het slachtoffer door zijn hoofd is geschoten. (met dank aan de TheFluGuy voor deze extra informatie)

Motorenbouwers eigen kampioenschap

Tackleberry wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens het blad Guardian heeft Max Mosley een voorstel gedaan om een derde kampioenschap in te voeren in de Formule 1.

Naast de coureurs en constructeurs zouden ook de motorenbouwers een eigen kampioenschap krijgen.
Zo zouden de motorenbouwers aangemoedigd worden om meer dan ťťn team van motoren te voorzien om zo zoveel mogelijk punten te scoren.

Volgens de Guardian heeft Max Mosley dit bericht tijdens de GP van Monaco naar alle teams gestuurd.

Nu ook subleagues!!

Op veler verzoek eindelijk toegepast. Binnen enkele dagen ook bij de f1manager!

Wat is het?

In een subleague kun je een aparte competitie doen met je buren, je vrienden, kenissen, collega's of andere medefokkers. Binnen een subleague is het dus veel gemakkelijker om eerste te worden, aangezien er minder mensen aan deelnemen dan aan de gehele manager. Ook doen de subleagues onderling een competitie, welke subleague gemiddeld genomen de beste spelers heeft.

Wat is er mogelijk?

Als je naar http://wkmanager.fok.nl/subleagues.fok surft, krijg je een pagina met twee mogelijkheden. Hier kun je twee dingen doen:

1. Zelf een subleague opzetten.

*Je verzint een naam en een wachtwoord. Vervolgens geef je aan of dat wachtwoord voor alle users openbaar moet zijn, of dat je het geheim wilt houden om het privť aan andere spelers te geven. Wanneer je het openbaar maakt kan dus iedereen deelnemen aan je subleague.
Je subleague kun je niet wijzigen, noch opzeggen, dus weet wat je invult.

2. Deelnemen aan een subleague

*Hiervoor heb je een wachtwoord nodig. Bij de subleagues waarvan het wachtwoord openbaar is staat dit achter de naam. Vink de juiste league af, vul het wachtwoord in en je doet mee!

En vervolgens?

Nadat je je hebt ingeschreven kom je op de pagina waar alle subleagues waaraan je deelneemt op een rijtje staan. Hier komen ook je privťberichten te staan, waarover later meer.

Door op de naam van een subleague te klikken krijg je alle info over die subleague. Hier vind je dus alle spelers die deelnemen aan de league. Ook kun je hier je deelname aan de subleague opzeggen. Nogmaals: wanneer je zelf een subleague hebt aangemaakt kun je deze echter niet meer verwijderen!

Private messages??

Je kunt je medespelers in de subleague (of in andere subleagues) een prive berichtje sturen. Bijvoorbeeld over de laatste stand van zaken, het nieuws, tactische wissels of over de hond van de buren die te luid blaft. Kortom over alles waar maar iets over te zeggen valt, over de manager zelf hoeft het niet eens te gaan.

Je stuurt je berichten door in het overzicht van de spelers in de subleague op de naam van de speler te klikken. Wanneer je zelf een bericht ontvangt zie je dat op je subleague-pagina. Een bericht met een rode titel heb je nog niet gelezen. Door op de titel te klikken ga je naar het bericht. Diegene die je het bericht heeft gestuurd kun je meteen wat terugsturen door op zijn of haar naam te klikken.

Tot slot

Wensen we je veel plezier met deze nieuwe optie en natuurlijk heel veel succes!

Leerlinge krijgt straf...

Een 15-jarig meisje heeft zichzelf mogelijk moeten bevredigen met een banaan nadat zij was betrapt op het in het bezit hebben van pornografische plaatjes. Zeven leraressen in Zuid Afrika worden intern gedisciplineerd gestraft, omdat zij de straf oplegden aan het meisje.

Een woordvoerder heeft laten weten dat het niet gepast is om zo'n straf op te leggen, wat er ook gevonden moge zijn. Er wordt ook beweerd dat er lichamelijke straffen worden uitgevoerd op de school.

Het bestuur heeft aan de gemeenschap gevraagd om het aan te kaarten bij de juiste kanalen en niet om het recht in eigen hand te nemen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.