Moslim jongeren in Nederland geronseld voor Jihad

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ons land worden islamitische jongeren geronseld voor de Jihad, de gewelddadige islamitische strijd, door moslimextremisten. Dat heeft de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) in haar jaarverslag gemeld.

Jongeren die zich aanmelden worden in Nederland voorbereid om elders te vechten. Volgens de BVD zoeken moslimextremisten steeds vaker aansluiting bij de islamitische gemeenschap in Nederland. Islamitische jongeren blijken ontvankelijk te zijn voor de opvattingen van de extremistische moslims.

Als voorbeeld noemt de BVD de twee jongens uit Eindhoven, Khalid el Hassnaoui en Ahmed el Bakioui, die werden gedood door Indiase grenstroepen in de deelstaat Kashmir.

Volgens de BVD bevinden zich ook in Nederland vertakkingen van terreurgroeperingen als al-Qaeda en de Algerijnse GSPC. Vorige maand zijn op aangeven van de BVD vier leden van de GSPC in Nederland opgepakt. Zij zouden terroristen onderdak hebben geboden en voor valse identiteitspapieren hebben gezorgd.

Andere bedreigingen

De BVD maakt zich in haar jaarverslag verder zorgen om dierenrechtenactivisten die harde acties steeds minder uit de weg gaan. De BVD noemt het zorgwekkend dat de invloed van gewelddadige Britse dierenrechtenactivisten op hun Nederlandse geestverwanten groeit.

Ook de activiteiten van de Chinese overheid op de Chinese gemeenschap in Nederland worden nauwlettend in de gaten gehouden. De Chinese regering probeert via gezagsgetrouwe Chinezen aanhangers van de geestelijke stroming Falun Gong in ons land te intimideren.