FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 mei 2002

Geen pardon illegalen, wel streng asielbeleid

Een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers die goed zijn ingeburgerd, zoals de Lijst Pim Fortuyn eerder had voorgesteld, komt er niet. Dat is de uitkomst van besprekingen met de fractieleiders van het CDA, de LPF, VVD en informateur Donner.

De leiders van de drie partijen, Balkenende, Herben en Zalm, zijn het op hoofdlijnen eens over een streng asielbeleid. De precieze invulling wordt volgende week besproken. Volgens Herben zullen er in de toekomst zo weinig mogelijk vreemdelingen het land binnenkomen.

Algemene identificatieplicht

Er is tevens gesproken over het veiligheidsbeleid. Ook daar zijn de drie partijen het op bepaalde punten eens, onder andere dat er een algemene identificatieplicht moet komen. De vraag hoeveel agenten er de komende vier jaar bij moeten komen wordt later besproken, als duidelijk is hoeveel geld er beschikbaar is.

De onderhandelaars wilden dinsdagavond weinig details kwijt over het besprokene, maar toonden zich wel positief. Woensdag praten de onderhandelaars over het zorgbeleid en de infrastructuur.

Planet Media Group sluit helpdesk

koetjeboe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de helpdeskafdeling van Planet Internet en Het Net (Planet Media Group) worden 172 banen geschrapt. Uit kostenoverweging gaan de vestigingen in Arnhem en Eindhoven begin oktober dicht.

Planet Media Group zeg dat eenvoudige helpdeskwerkzaamheden niet meer tot de kernactiviteiten behoren. 'Deze focus op kernactiviteiten betekent dat de meer eenvoudige, standaard helpdeskwerkzaamheden niet meer door Planet Media Group zelf zullen worden uitgevoerd. Complexere helpdeskactiviteiten zal Planet Media Group zelf behouden en uitvoeren vanuit haar Customer Contact Center in Amersfoort.' zo liet Planet Media Group weten in een persverklaring.

Bij KPN-dochter Planet Internet BelgiŰ zijn eind april ook 68 van de 228 werknemers ontslagen.

Batistuta tweede keus in de spits

Gabriel Batistuta (AS Roma) start vrijwel zeker niet in de basis van het Argentijnse elftal, wanneer dat op 2 juni haar eerste wedstrijd op het WK speelt tegen Nigeria. Bondscoach Bielsa geeft de voorkeur aan Hernan Crespo (Lazio Roma), een van de duurste spelers ter wereld.

Bielsa verdeelde zijn selectie in een A- en B-ploeg en liet ze beide een oefenduel spelen. Batistuta werd daarbij ingedeeld bij de B-formatie, terwijl Crespo de A-spits was.

'Danish Dynamite' op de training

Nadat er tijdens een training van het Zweedse nationale team twee spelers op de vuist waren gegaan, is er nu ook een rel geweest tijdens de traing van Denemarken.

Aanvaller Jesper Gr°nkjŠr (Chelsea) en middenvelder Stig T°fting (Bolton) vlogen elkaar in de haren na een ongelukje waar ook Thomas Gravesen (Everton) bij betrokken was.

Tijdens het stretchen hadden T°fting en Gravesen Gr°nkjŠr beetgenomen door ijsblokjes in zijn broek te stoppen, en hem ooknog nat gespoten met water.
Deze onschuldige vorm van 'voetbalhumor' veranderde echter al gauw in een serieus gevecht nadat Gr°nkjŠr hardhandig aan zijn oog geraakt werd en hiervoor verhaal ging halen bij T°fting. Voor de ogen van de sprakeloos staande Deense pers ontstond er een woordenwisseling, die eindigde in een vechtpartij, waarbij T°fting zijn handen om de nek van zijn teamgenoot legde.

Door ingrijpen van begeleiders staakten de beide kemphanen al gauw hun gevecht.
T°fting en Gravesen staan bekend als een onstuimig duo binnen de Deense selectie, en hebben al vaker gebotst met rustigere spelers uit de ploeg. Zo was het duo al de hele week bezig met het uitdagen van andere spelers, maar nu eindigde het voor het eerst in een handgemeen.

Bolletjesslikker overleden

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 35 jarige Amsterdammer die is aangehouden, is maandag overleden aan een overdosis coca´ne. EÚn van de bolletjes die de drugssmokkelaar had ingeslikt was gaan lekken.

De smokkelaar R.H. overleed in het Kennemerland Gasthuis in Haarlem. R.H. is op Schiphol aangehouden op verdenking van drugssmokkel nadat hij geland was met een vlucht uit Curašao. In het justitieel medisch opvangcentrum voor drugskoeriers in Bloemendaal werd de man onwel. Met spoed is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

R.H. had 55 bolletjes coca´ne in zijn lichaam. EÚn daarvan was gaan lekken in zijn darmen. Het is de veertiende keer dat een bolletjesslikker overlijdt als gevolg van deze methode.

Senegalees scoort bij juwelier

Een speler van het Senegalese elftal is in de Zuid-Koreaanse stad Daegu betrapt bij het stelen van een gouden ketting, ter waarde van 240 dollar (260 euro).
De speler was aan het winkelen, en profiteerde van de onoplettendheid van een verkoper, die op dat moment een andere klant hielp. Nadat de winkelier merkte dat hij een ketting kwijt was belde hij meteen de politie. Deze vonden de ketting tussen de bezittingen van de Senegalees, die niets anders restte dan te bekennen.

De speler, wiens naam door de politie niet is vrijgeven, is op vrije voeten gesteld. Na het WK zal de speler echter nog wel vervolgd worden op de een of andere manier.

[Update]
Volgens voetbalonline.nl gaat het om Khalilou Fadiga (Auxerre), ÚÚn van de belangrijkste spelers van Senegal

CNNsi weet nog te melden dat de woordvoerder van Senegal, Cheikh Tidiane Fall, het voorval voorlopig ontkent. "Ik weet niets van dat ÚÚn van onze spelers in aanraking is gekomen met de lokale authoriteiten", aldus de woordvoerder.

Trulli mag wkpunten behouden

De FIA heeft vandaag besloten na controle van de Renault software dat Trulli zijn hardbevochten drie punten uit de Grand Prix Van Monaco dus niet hoeft in te leveren.

De (FIA) onderzocht de voorbije dagen de software van zijn Renault en kwam tot de conlusie dat daar niks mee was.

Aanleiding voor het onderzoek was een ontbrekend zegel op de software doos. Dat zou eventueel kunnen betekend hebben dat er met de software was geknoeid nadat de FIA haar routinecontrole had uitgevoerd voor de start van het weekend. .

Ook Renault hoeft geen punten in te leveren voor deze kleine nalatigheid.

Anti-joods bord in Moskou blijkt boobytrap

Goof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Russische vrouw is gisteren in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen nadat zij langs de ringweg van Moskou een bord met daarop `Dood aan joden` uit de grond probeerde te trekken. Het bord bleek een boobytrap te zijn, en explodeerde toen de vrouw het bord probeerde weg te halen.

In Rusland is er in het algemeen niet veel racistisch geweld. Wel hebben skinheads in Moskou de afgelopen weken met een "oorlog tegen buitenlanders" gedreigd. Een aantal zwarten, die in Moskou studeren, zijn al aangevallen.

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe: 52.000 euro

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is vandaag voor een bedrag van 52.000 euro geveild aan de Sponsor Bingoloterij. De opbrengst was 2000 euro minder dan vorig jaar. Toen was supermarktketen C1000 de hoogste bieder. Volgens de keurmeesters was de haring van zeer goede kwaliteit.

De opbrengst gaat naar de Richard Krajicek-foundation. Deze organisatie maakt sport- en speelvelden in achterstandswijken mogelijk.

De Sponsor Bingoloterij hoeft overigens niet het gehele bedrag te betalen, want het ging hier om een Amerikaanse veiling. Het hoeft alleen het verschil met de voorlaatste bieder (1000 euro) te betalen. Alle bieders samen leggen het totaalbedrag neer.

16-jarige komt om bij ongeval in Wapenveld

Swollywood had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Wapenveld is gisteren een 16-jarige jongen overleden, nadat hij uit de laadbak van een pick-up viel. De 18-jarige bestuurster van de pick-up verloor de macht over het stuur, nadat ze met de rechterwielen van de auto in de berm kwam. De jongen werd vervolgens uit de laadbak geslingerd en was op slag dood.

De 18-jarige bestuurster, die geen rijbewijs had, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een derde inzittende, een 23-jarige man uit Wapenveld, heeft nekklachten.

Europees verbod op junkmail lijkt in aantocht

Hoewel het Europees Parlement in september vorig jaar het besluit over junkmail nog opschortte, lijkt het nu eindelijk in te gaan stemmen met maatregelen tegen deze ongevraagde en meestal commerciŰle e-mail. Eerder al hadden de Europese ministers van telecommunicatie aangegeven een einde te willen maken aan de junkmail.

Aanvankelijk leek het parlement nog tegen een verbod. Maar na overleg met ministers van de grootste fracties (socialisten en de Europese Volkspartij) lijkt het erop dat ze nu wel met een verbod wil instemmen. Aankomende donderdag zal de stemming zijn.

Het akkoord zal overigens niet leiden tot meer bescherming van de telecommunicerende burger. De registratie van 'wie hoe laat met wie belt' regelt iedere lidstaat zelf bij wet. Hierop zal geen Europees maximum komen.

Ontploffende ster bedreigt de aarde

FoXje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse student heeft een ster (HR 8210) ontdekt die op het punt staat om Supernova te gaan. Omdat de ster dichtbij de aarde staat (150 lichtjaar) kan het al het leven op aarde bedreigen. De minimum afstand om een supernova te overleven wordt geschat op 160-200 lichtjaar.

De hoge electromagnetische straling en kosmische straling die vrij komt in de supernova kan de ozone laag binnen minuten vernietigen. Al het leven op de planeet kan binnen minuten uitgeroeid worden.

Hier kan je meer vinden over de des betrefende ster.

Laatste kans op gratis StarOffice

Diggert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Personen die nog StarOffice 5.2 gratis willen downloaden hebben tot vanavond 00:00 uur de tijd. Na vanavond 00:00 uur is er alleen nog een betaalde versie te verkrijgen die komt er in verschillende smaken. Staroffice 6.0 gaat 76 dollar kosten en Staroffice 5.2 gaat na 29 mei 40 dollar kosten, een gestripte versie gaat 10 dollar kosten.

Staroffice is jaren lang gratis aangeboden en werd zelfs gratis hier in Nederland op cd-rom verspreid. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat StarOffice 10% van het marktaandeel afsnoept van de duurdere Microsoft Office.Download StarOffice 5.2

Anastacia treedt op tijdens finale WK

Op 30 juni 2002 vindt in Yokohama in Japan de finale van het WK Voetbal 2002 plaats. In de rust van deze wedstrijd zal Anastacia voor het oog en oor van de hele wereld het officiŰle themanummer Boom ten gehore brengen. Boom is
speciaal voor het WK Voetbal door Anastacia met Glenn Ballard geschreven. Tijdens de loting op 01 december 2001 bracht ze het nummer al eens ten gehore.

Boom is terug te vinden op het officiŰle album van het WK Voetbal en wordt ook op CD-single en CD-maxi uitgebracht. Zowel het album als de single verschijnen op 3 juni.

Meisje (17) veroordeeld tot twee jaar

Een 17-jarig meisje is door de rechtbank in Zwolle tot twee jaar jeugddetentie veroordeeld, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Tegen het meisje was zes jaar geŰist.

Het meisje stond terecht omdat ze samen met haar ex-vriend eind vorig jaar door het hele land 14 taxichauffeurs beroofde. Het meisje heeft inmiddels bekend.

De twee mishandelden de chauffeurs en sloten hen soms op in de kofferbak van hun taxi. De totale buit van de twee, die ruim 3000 euro bedroeg, ging op aan eten en hotelkamers.

De ex-vriend van het meisje was eerder al tot 10 jaar cel veroordeeld. Volgens de rechtbank nam het meisje het initiatief voor het geweld. De Officier van Justitie pleitte tevergeefs voor het toepassen van volwassenenstrafrecht.

Basisplaats Rivaldo is onzeker

De coach van Brazilië, Luiz Felipe Scolari, heeft toegegeven dat hij voor de openingswedstrijd tegen Turkije mogelijk één speler van zijn middenveld laat vallen. Hij weigerde te zeggen welke speler onderpresteerde maar geruchten suggereren dat het sterspeler Rivaldo zou kunnen zijn.

'Ik moet kansen geven aan anderen en het is mogelijk dat ik een speler wissel.' zei Scolari, die eerder al een andere sterspeler, Romario, thuis hield.

Het is onwaarschijnlijk dat het Emerson van AS Roma is, aanvoerder en één van de vertrouwelingen van Scolari. Ook is het waarschijnlijk niet Ronaldinho, die heel goed presteerde in de laatste wedstrijden. De andere huidige twee middenvelders zijn Kleberson, van de Braziliaanse kampioen Atletico Paranaense, en Rivaldo.

Kleberson is niet Scolari's eerste keus op de positie van defensieve middenvelder. In de training van dinsdag speelde Juninho Paulista op in die positie. Maar er zijn twijfels of hij wel de defensieve kwaliteiten heeft voor die positie. Als hij een voor een meer defensief middenveld kiest kan Scolari kiezen voor de veteraan Vampeta. Dit zou Rivaldo overlaten, die dus op de bank zou moeten plaatsnemen.

De laatste twee maanden heeft Rivaldo al op de bank gezeten vanwege een knieblessure waarvan hij nu volledig hersteld is. 'Ik voel me hersteld. Als de coach me nu oproept kan ik spelen,' zegt Rivaldo. Maar op het oefenpartijtje na de training op dinsdag zat Rivaldo in het reserve team en werd zijn plek ingenomen door een ook al zo recentelijk goed spelende Denilson. Scolari gaf toe dat hij verdeeld is tussen het geven van een basisplaats aan Denilson of hem van de bank af te laten starten. 'Ik moet variaties testen.' zei hij. 'Als ik het team moet veranderen moeten ze klaar zijn'.

Intomart: luisteraar wil non-stop muziek

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van Bureau Intomart is gebleken dat non-stop muziek veruit het populairst is onder de Nederlandse radioluisteraars. Op de tweede plaats volgen muziekprogramma's met presentatie, nog voor de combinatie tussen muziek, spel en presentatie.

Ruim 95% van de Nederlanders bezit een radio, blijkt uit het onderzoek. Bij 12,7 miljoen mensen (92%) staat deze ook in de huiskamer. In de Nederlandse slaapkamers zijn 9,7 miljoen radio's te vinden. Op werk- en hobbykamers 4,9 miljoen en in de keuken 3,3 miljoen.

Weisglas nieuwe voorzitter Tweede Kamer

Weisglas is zojuist als nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer gekozen. Hij zat al twintig jaar in de kamer en heeft al vier jaar ervaring als vice-voorzitter.

Weisglas (VVD), die 80 stemmen kreeg, versloeg Jorritsma (VVD) en Janssen van Raay (LPF). Jorritsma ontving 41 stemmen. Janssen van Raay ontving er 24.

Vooraf aan de stemming presenteerden de drie kandidaten zich aan de Kamer en beantwoorden zij vragen. Tot vanmiddag 12:00 uur kon men zich aanmelden voor de functie.

Seedorf, Davids en Stam op transferlijst

Clarence Seedorf, Edgar Davids en Jaap Stam zijn samen met nog 133 andere spelers uit de Serie A door hun clubs op de transferlijst gezet, zo meldt het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

Door de verkoop hopen de clubs hun torenhoge schuldenlast te kunnen saneren. Fiorentina, dat afgelopen seizoen degradeerde, staat er financieel waarschijnlijk het slechtst voor. Zij doet namelijk twee complete elftallen in de uitverkoop.

Alcohol- en drugsgebruik gestegen na 11-9

De consumpie van alcohol en drugs in New York is gestegen na de terroristische aanslagen op 11 september. Vooral in de directe woonomgeving van het verwoeste World Trade Center zijn meer mensen gaan drinken en drugs gaan gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag gepubliceerd is.

Eenderde van de duizend ondervraagden zei meer alcohol en marihuana te gebruiken en meer te roken dan voor de aanslagen. Vooral het drinken nam toe. Een kwart zei meer te hebben gedronken dan voor de aanslagen. Tien procent van de bewoners van Manhattan ging veel meer roken dan eerst, tot wel een pakje per dag meer.

Onderzoekers hopen dat er met de resultaten betere behandelingsmethoden komen voor alcohol- en drugsgebruik als gevolg van hevige stress. Uit een ander onderzoek in dertien Amerikaanse staten was al gebleken dat mensen die hun verslavingsproblemen onder controle hadden, na 11 september weer ergere klachten kregen.

Duo opgelicht met koffer vol nepgeld

Sarto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren zijn twee Duitsers in Rotterdam voor 100.000 euro opgelicht. Volgens de mannen zijn ze het slachtoffer geworden van een wisseltruc.

De twee wilden in Duitsland een onderneming opzetten en zochten een geldschieter via internet. Van een onbekende man kregen ze een aanbod om naar Rotterdam te komen en de zaak te regelen.

De Duitsers gingen naar de havenstad met een stapel van 100.000 geleende euro's. Ze zouden op het Weena van de onbekende man een koffer krijgen met daarin 180.000 Zwitserse francs (123.000 euro). De transactie slaagde, maar toen het tweetal de inhoud van de koffer goed bekeken, bleken alleen de bovenste biljetten echt te zijn. De rest was speelgoedgeld.

Gewonden bij schietpartij in Hoofddorp

mabit en InTeNZe! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag zijn in Hoofddorp twee mannen gewond geraakt na een schietpartij. De politie heeft vijf mensen aangehouden.

Rond kwart voor tien troffen twee groepjes mannen elkaar op de Hoofdweg tussen Hoofddorp en Lijnden en ontstond er een schietpartij.

Toen de politie arriveerde vonden ze een gewonde man. Later vond een politiehond nog een tweede gewonde in de bosjes. De twee verdachten die zijn ontsnapt zijn per auto op de vlucht geslagen. De politie heeft ter plaatse tien kogelhulzen gevonden. De achtergrond van het incident is onbekend.

Mclaren : geen illusies na zege

Joene wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Britse team verwacht zich aan een heel moeilijk tweede seizoenshelft, maar hoopt toch nog enkele keren te kunnen winnen.

Duidelijk is dat McLaren zich nu vooral op de race in Hongarije zal richten. Het circuit is gelijkaardig aan dat van Monaco. Met haar vele trage bochten en weinige inhaalmogelijkheden kan het team ook daar weer om de zege meespelen.

"Realistisch gezien maken we alleen in Hongarije nog kans op de overwinning. Op alle andere circuits met lange rechte stukken maken we vrijwel geen kans, tenzij er wat geluk bij komt kijken," aldus technisch directeur Adrian Newey.

McLaren liet vorige week trouwens nog weten zich niet langer om dit seizoen te bekommeren en zich nu al volledig op 2003 te richten.

Drie prostituees ernstig mishandeld

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen weekend zijn in Heerlen drie hero´nehoertjes ernstig mishandeld. EÚn van de hoertjes werd geslagen, verkracht en daarna bijna gewurgd. Een tweede werd ook bijna gewurgd.

De twee prostituees ontsnapten allebei aan de dood omdat de dader het op het lopen zette toen er mensen langs kwamen, die er zich er mee bemoeiden. De derde prostituee kon aan de man ontkomen door zich hevig te verzetten.

De politie kon nog niet zeggen of het om de zelfde dader ging. Wel dat ze zich ernstig zorgde maakte over het incident.

Michel ook bedankt voor de submit!

Rolf Wouters vanaf 7 juni weer op de buis

kezmania had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na zijn overstap naar de AVRO, waar hij in oktober vorig jaar in dienst trad, was het een tijdje stil rond Rolf Wouters. Hij timmerde wat aan de weg met zijn eigen productiebedrijf, Red Forest, dat op een gegeven moment werd overgenomen door ID&Dtv (nu IdtV).

Op 7 juni zal Rolf echter weer terug op de buis zijn. Hij start dan met "Rolfs antwoordapparaat", dat ÚÚn van zijn twee nieuwe programma's is. Op 11 juli start hij namelijk ook met "Factor Rolf".

In "Rolfs antwoordapparaat" zal hij antwoord proberen te geven op vragen die kijkers via internet hebben gesteld. Hiervoor zal hij interviews met bekende en onbekende gasten, testjes en experimenten gaan houden.

In "Factor Rolf", een kennisquiz, nemen twee gasten het tegen elkaar op. In de laatste ronde zal hij het dan zelf tegen de finalekandidaat opnemen.

MoskeeŰn steunen oproep BVD

De islamitische gemeenschap heeft instemmend gereageerd op de oproep van de BVD aan de moslimgemeenschap in Nederland, om een dam op te werpen tegen de invloed van radicale elementen.

De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) liet vandaag in haar jaarverslag weten dat moslimextremisten in Nederland jongeren, vooral van Marokkaanse afkomst, recruteren voor de jihad.

Directeur H. Karacaer van de Turkse islamitische beweging Milli G÷rŘs zegt dat dit van moslims wel vereist dat ze een grotere bereidheid tot zelfkritiek krijgen. De neiging van veel islamitische organisaties om onwelgevallige zaken binnenskamers te houden, zorgt ervoor dat radicale elementen te weinig weerwerk krijgen, meent Karacaer.

"We moeten de hand in eigen boezem durven te steken. Het zelfreinigend vermogen van de moslimgemeenschap moet worden vergroot." De directeur van Milli G÷rŘs weet van de praktijken van extremistische moslims maar heeft in eigen kring nooit gehoord dat jongeren daadwerkelijk zijn benaderd om mee te doen met de jihad.

Ook andere islamitische voormannen lieten dergelijk geluiden horen: vice-voorzitter D. el-Boujoufi van de Marokkaanse moskee-organisatie Ummon zei dat als dat waar is, daar in de moskeeŰn en met de ouders serieus over gepraat moet worden om extremisten de wind uit de zeilen te nemen.

Twee doden in Amerikaanse Six Flags parken

Een man is afgelopen maandag te pletter gevallen in een Six Flags amusements park te Denver in de Verenigde Staten. De dood van de man kwam een dag nadat een medewerker van het Six Flags park in Georgia kwam te overlijden nadat hij het pad van een "upside-down roller coaster" inliep en werd geraakt door de bungelende benen van een passagier.

De 24-jarige man, wiens naam nog niet bekend is gemaakt, werd vervoerd naar het Denver Medisch Centrum waar hij dood werd verklaard, aldus een woordvoerder van de politie. Het ongeluk gebeurde in de attractie "Rainbow" waar de passagiers op een soort bankjes op een platform zitten dat op en neer gaat in een draaiende beweging. De man was met een groep geestelijk gehandicapte mensen. Ooggetuigen meldden dat de man zich van zijn gordel had ontdaan en zich uit de beugel werkte die over zijn schoot zat.

De 58-jarige medewerker bevond zich in een afgesloten verboden gedeelte van de attractie "Batman, The Ride" waar hij volgens Manager John Odum geen reden voor had om daar te komen.
"Al deze gedeelten zijn duidelijk gemarkeerd en medewerkers worden ook gewaarschuwd om daar onder geen enkele voorwaarde te komen, dit was waarschijnlijk een ernstige inschattingsfout", volgens een woordvoerder van het park.

Passagiers die over de baan razen met ongeveer 75 Km/h zitten vast in stoeltjes die onder de baan hangen, de man werd geraakt door de benen van een 14-jarig meisje en overleed later in het ziekenhuis aan de verwondingen. Het meisje werd met verwondingen aan haar benen naar het ziekenhuis gebracht maar werd al snel ontslagen.

De baan die bijna 33 meter hoog is en al open is sinds 1997 werd zondag meteen gesloten voor inspectie en werd de volgende dag gewoon weer open gesteld voor bezoekers.

Blessurezorgen rond Morientes

Fernando Morientes is mogelijk toch fit voor de eerste WK wedstrijd van Spanje, ondanks dat hij een enkelblessure opliep in de training van dinsdag.

De spits van Real Madrid lag kermend op de grond na een aanvaring met zijn Madrileense team- en naamgenoot Fernando Hierro. De rechtervoet van Morientes werd ingewikkeld in een bandage en hij werd het veld afgeholpen.

'We moeten 24 uur wachten om te zien hoe het ontwikkelt. Maar uit de eerste tests lijkt het niet ernstig te zijn. Hij kan zelfs fit zijn voor de eerste westrijd. De eerste impressie ziet er goed uit.' aldus teamdokter Juan Jose Ramos.

Morientes heeft 19 wedstrijden gespeeld voor Spanje, waarin hij 14 keer scoorde. Hij werd tweede in de topscorerslijst van de Primera Division, 3 goals achter Diego Tristan.

Andere zorgen voor coach Jose Antonio Camacho zijn er rond de blessures van middenvelders David Albelda en Luis Enrique. Spanje speelt op zondag haar eerste wedstrijd tegen SloveniŰ. Op 7 en 12 Juni staan de wedstrijden tegen Paraguay en Zuid-Afrika op het programma.

Keane hoopt nog te spelen op WK

Fathom wist ons vandaag het volgende te melden:

Spijt heeft Roy Keane niet. 'Als ik ook maar enigszins getwijfeld had, dan zou ik me misschien wel een beetje hebben ingehouden.' Maar stiekem hoopt de voormalig aanvoerder van het Ierse elftal dat hij nog kan deelnemen aan het WK.

'Niemand heeft er zoveel voor over om voor Ierland te spelen als ik. En er is geen groter evenement dan het WK. We zullen zien, misschien is er nog een mogelijkheid, maar de bal ligt niet bij mij', vertelde Keane voor de Ierse staatsomroep RTE.

Volgens de captain van Manchester United is bondscoach Mick McCarthy aan zet. Die zou er echter niet over peinzen om Keane weer naar Japan te halen. Bovendien zou een groot deel van de Ierse selectie tegen een terugkeer zijn van Keane.

Voor het eerst sinds zijn vertrek zou Keane emoties hebben getoond, anders dan de onderkoelde woorden die hij eerder vertelde tegenover de media. Zijn advocaat Michael Kennedy hoopt dat met het interview Keane alsnog mag terugkeren in de WK-selectie, ook al weigert zijn cliŰnt excuses aan te bieden aan McCarthy. 'Ik sta nog steeds voor wat ik vorige week heb gezegd. Wat mij vorige week is overkomen, is verkeerd. Mijn geweten is schoon', oordeelt Keane. Hij had zich in het Ierse trainingskamp opgewonden over de matige trainingsfaciliteiten en het gebrek aan motivatie van enkele medespelers.

'Een excuus van Roy is absoluut een halszaak', is de mening van John Delaney, bestuurslid van de Ierse voetbalbond (FAI). 'Ik zie nog geen enkel verschil. De FAI moet respect hebben voor Mick McCarthy en zijn spelers.'

De bondscoach was nog duidelijker: 'Ik heb mijn spelers vandaag moeten verzekeren dat geen enkel excuus zal voldoen om Roy Keane terug te krijgen in deze groep. Zonder twijfel stappen er een paar spelers op als hij terugkeert. Maar dat gebeurt niet. Roy Keane is history.'

Strafzaak tegen vrijgesprokene moet over

De Hoge Raad heeft bepaald dat de rechtszaak tegen een vrijgesproken verdachte van moord over moet. De verdachte, de 47-jarige H., belde samen met een compaan in 1999 zomaar bij een willekeurig iemand aan, die daarna werd doodgestoken.

Het slachtoffer, Tjirk van Wijk uit Groningen, werd gedood door 50 messteken. De rechtbank in Groningen veroordeelde H. eerder tot 12 jaar, maar in hoger beroep werd hij vrijgesproken omdat H. de messteken toediende toen Van Wijk al zou zijn overleden.

De Hoge Raad oordeelt dat die de vrijspraak niet deugt: het doet er niet toe dat Van Wijk al dood was toen H. op hem instak. H. zal opnieuw voor de rechter moeten verschijnen

Vrijwilligers gezocht voor treinramp Best

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor een treinramp, die op zondag 8 september zal plaatsvinden in de spoortunnel in Best, zoekt de gemeente Best zo'n duizend vrijwilligers. Op de bewuste dag moeten zij zich in of nabij de "ramptrein" bevinden.

De gemeente wil op deze manier fouten en nalatigheden aan het licht brengen. Op dit moment is men bezig om de laatste hand aan de spoortunnels en het draaiboek voor de oefening te leggen. De bedoeling is dat er een fikse brand uitbreekt in de tunnel, waarna een snelle ontruiming moet volgen.

De gemeente heeft ongeveer duizend mensen nodig. De meeste zullen voor treinreiziger spelen, maar ook zullen mensen op en rond de perrons staan. De politie heeft de oproep in huis-aan-huisbladen geplaatst. Iedereen is welkom om mee te doen. Zo wordt namelijk een natuurgetrouwe groep passagiers gevormd. Ook huisdieren zijn welkom, omdat mensen deze immers ook wel eens meenemen op reis.

Bij de oefening zullen ook zo'n tweehonderd professionele hulpverleners worden opgetrommeld. Ook zullen er acteurs worden ingehuurd die gewonden kunnen naspelen. De oefening duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur. Binnenkort kun je je aanmelden bij het gemeentehuis in Best.

Drie doden aangetroffen in Rotterdam

mamamiep had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een woning in de Delfgaauwstraat in Rotterdam zijn gisteravond rond 22.30 uur drie doden aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf, omdat de lichamen sporen van geweld vertonen.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld, maar dit zal volgens een woordvoerder waarschijnlijk vandaag gebeuren. Wel heeft de politie bekend gemaakt dat het om twee vrouwen en een man gaat. Vandaag zal sectie op de lichamen worden verricht.

Maandagavond gingen politiemensen naar de woning omdat een buurtbewoner had gemeld dat het vreemd was dat een vrouw niet thuis was. In het huis trof de politie de drie lichamen aan. Men heeft een uitgebreid technisch onderzoek gehouden.

Een bewoonster zegt maandag kort voordat de politie kwam gezien te hebben dat jongeren steentjes en stokjes tegen de ramen van het huis gooiden. Alle buurtbewoners reageren verbaasd. "Ik woon hier al 36 jaar en er gebeurt hier nooit iets", aldus ÚÚn van hen. "Iedereen kent iedereen en we groeten elkaar."

Geld kwijt door spookafschrijvingen

phreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele tientallen Nederlanders zijn vorige week de dupe geworden van zogenaamde spookafboekingen. Geldbedragen van ongeveer 2000 euro per persoon verdwenen van de bankrekening, terwijl de gedupeerde gewoon in Nederland was en zijn of haar pinpas in de portemonnee had.

Een van de getroffen banken is de Postbank. Volgens een woordvoerster kwamen de meldingen eind vorige week binnen. De bank heeft onmiddellijk actie ondernomen.

De opnames vonden plaats in Parijs in de omgeving van Gare du Nord. De bank is er inmiddels achter hoe de afschrijvingen konden gebeuren. Hoe dat is gelukt, kan de woordvoerster niet zeggen.

De pinpassen van getroffenen zijn na het incident direct geblokkeerd en vervangen door nieuwe. Het gestolen bedrag wordt volledig vergoed. De woordvoerster van de bank denkt niet dat nog meer mensen door spookafschrijvingen worden getroffen. ,,We weten waar het zit en hebben maatregelen genomen voor betere beveiliging.''

Nieuw: de FOK! WK2002manager + WKpool

Van veel mensen hoorden we dat ze nog niet van het bestaan afwisten, dus in de herhaling: het bericht over de WK-manager van gisteren

Het heeft even geduurd, maar hij is dan eindelijk zover om online te gaan. De sportmanager die helemaal gewijd is aan het wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea. En voor de poolfanaten doen we er ook meteen maar een WK-pool bij, om dubbele punten te pakken.

Naast de interactieve spellen vind je natuurlijk ook info over de poules, de teams, de stadions en de wedstrijden. En dagelijks vers voetbalnieuws. En hier en daar wordt er nog aan gewerkt, zo ligt het instellen van subleagues nog in de planning..

Schrijf je nu in, op de WKmanager!

En kende je de F1-manager al?

En de punten zijn weer bekend!

De top 3 van de vorige speelronde telt dezelfde drie als nu het geval is, alleen hebben 'Livingstone' en 'Tito' de eerste plaats moeten afstaan aan 'Delnooz', die vorige ronde nog derde stond in het algemeen klassement. Het blijft dus zeker spannend in de top.

Deze ronde heeft 'dutchneworleanian' de meeste punten gescoord, namelijk 262. 'Stroek88' en 'Tricky21' volgen op een afstandje.

Op naar de race in Canada maar weer!

Frankrijk wint het WK

Fathom wist ons vandaag het volgende te melden:

Nog een paar dagen tot het begin van het WK, maar in Engeland weten ze al wie er wint.
Tenminste, als het aan de bookmakers ligt. Titelverdediger Frankrijk is namelijk de torenhoge favoriet bij de wedkantoren, alhoewel ze sterspeler Zidane de eerste twee wedstrijden moeten missen: ze staan genoteerd voor 3:1. Voor elke euro die je op Frankrijk als eindwinnaar inzet, krijg je er dus "maar" 3 terug.

ArgentiniŰ is tweede op de lijst, met een notering van 9:2, ItaliŰ derde met 5:1 en verliezend finalist van '98 BraziliŰ staat genoteerd met 11:2

Wie geen schijn van kans maken op de titel volgens de bookies zijn China en Saudi-ArabiŰ. Beide zijn genoteerd voor 750:1. Ook TunesiŰ (500:1), Costa Rica en Zuid-Afrika (400:1) gaan volgens de gokkers niet met de gouden beker naar huis.
Dat dit niet al te veel wil zeggen bleek wel in 1996. Tsjechie was toen het minst favoriet voor de EK-zege, maar haalde uiteindelijk wel de finale, die het verloor van Duitsland met 2-1.

Shinji Ono toch fit voor BelgiŰ

Shinji Ono (Feyenoord) lijkt toch op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen BelgiŰ.
De laatste paar dagen was het onduidelijk waar de Japanse middenvelder nou precies mee te kampen had. De website van Feyenoord meldde dat Ono last had van een blindedarmontsteking en dat hij waarschijnlijk geopereerd moest worden, maar vandaag berichtten diverse persbureau's dat het allemaal wel meevalt.

De Japanse artsen in het Kawaguchi-ziekenhuis konden bij onderzoek niets ernstigs vinden, en denken dat de problemen bij Ono te wijten zijn aan lichte vermoeidheid.
Ono kreeg daarop een dag rust voorgeschreven, en hoeft zich pas morgen bij de groep te voegen. Meespelen tegen BelgiŰ volgende week dinsdag zal dus ook geen probleem vormen voor de kleine technicus.

Moslim jongeren in Nederland geronseld voor Jihad

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ons land worden islamitische jongeren geronseld voor de Jihad, de gewelddadige islamitische strijd, door moslimextremisten. Dat heeft de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) in haar jaarverslag gemeld.

Jongeren die zich aanmelden worden in Nederland voorbereid om elders te vechten. Volgens de BVD zoeken moslimextremisten steeds vaker aansluiting bij de islamitische gemeenschap in Nederland. Islamitische jongeren blijken ontvankelijk te zijn voor de opvattingen van de extremistische moslims.

Als voorbeeld noemt de BVD de twee jongens uit Eindhoven, Khalid el Hassnaoui en Ahmed el Bakioui, die werden gedood door Indiase grenstroepen in de deelstaat Kashmir.

Volgens de BVD bevinden zich ook in Nederland vertakkingen van terreurgroeperingen als al-Qaeda en de Algerijnse GSPC. Vorige maand zijn op aangeven van de BVD vier leden van de GSPC in Nederland opgepakt. Zij zouden terroristen onderdak hebben geboden en voor valse identiteitspapieren hebben gezorgd.

Andere bedreigingen

De BVD maakt zich in haar jaarverslag verder zorgen om dierenrechtenactivisten die harde acties steeds minder uit de weg gaan. De BVD noemt het zorgwekkend dat de invloed van gewelddadige Britse dierenrechtenactivisten op hun Nederlandse geestverwanten groeit.

Ook de activiteiten van de Chinese overheid op de Chinese gemeenschap in Nederland worden nauwlettend in de gaten gehouden. De Chinese regering probeert via gezagsgetrouwe Chinezen aanhangers van de geestelijke stroming Falun Gong in ons land te intimideren.

Britse pop moet terug in hitlijsten

on_air had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse regering wil dat hoge muziekbonzen, managers, artiesten en regeringsadviseurs plannen bedenken om de Britse popmuziek weer op de Amerikaanse hitlijsten te krijgen.

Muziek was altijd een belangrijk exportproduct van Groot-BrittanniŰ geweest, maar vorige maand was het voor het eerst sinds 1963 zo dat de Billboard Hot 100 singles-hitlijst geen enkel Brits product bevatte. Precies twintig jaar geleden stonden er maar liefst veertig Britse singles in die hitlijst.

De vestiging van een speciale Britse muziek-ambassade in de VS is al als idee voorgedragen.

Claudia Schiffer eindelijk getrouwd

willem-alex had ons via de newssubmit het volgende herschreven stuk tekst te melden:

Afgelopen zaterdag is supermodel Claudia Schiffers (31) derde verloving dan toch het spreekwoordelijke scheepsrecht geworden. In volledige beslotenheid stapte ze in het huwelijksbootje met de Britse filmproducent Matthew Vaughn. Eerder al was Schiffer verloofd met David Copperfield en Tim Jeffries.

Tijdens de plechtigheid droeg Schiffer net als prinses Maxima en J.Lo een jurk van Valentino. De modekoning omschreef de jurk als "klassiek, bijna sprookjesachtig". Niemand kreeg hem echter te zien, want mevrouw was bij het verlaten van de kerk gehuld in lakens.

Naar het schijnt heeft Vaughn Schiffers hart gewonnen toen hij haar het meest romantische cadeau ooit had gegeven: een landschildpad.

Moeder in de gevangenis helpt tegen spijbelen

Marcoh64 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dochters van de vrouw die in de gevangenis was beland omdat zij niet kon voorkomen dat haar dochters spijbelden, zeggen dat de straf gerechtvaardigd was.

Patricia Amos was oorspronkelijk tot 60 dagen veroordeeld, maar dit is in hoger beroep tot 28 dagen teruggebracht. Hiervan heeft zij de helft daadwerkelijk uitgezeten. Haar dochters, Emma (15) en Jackie (13), zeggen dat ze weer naar school gaan nu ze hun moeder achter de tralies hebben gezien.

Ze hebben beloofd niet meer te zullen spijbelen....

Coalitie: 6 miljard bezuinigen

rees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minimaal zes miljard euro moet het nieuwe centrum-rechts kabinet in de komende periode van vier jaar bezuinigen. De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD hebben dat maandag afgesproken.

Vooral op de WAO en gesubsidieerde werkplekken willen de VVD, het CDA en de LPF bezuinigen. Zij zullen zich hierbij baseren op het rapport van de Centraal Economische Commissie (CEC), dat uitgaat van een stijgende werkloosheid en stagnerende economische groei. Om onder deze omstandigheden toch een overschot van 1 procent te behalen voor de aflossing van de staatsschuld en het financieren van nieuw beleid, zal het nieuwe kabinet tussen de 6 en 10 miljard moeten bezuinigen, aldus het CEC.

De fractievoorzitters Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD, zullen alle eind van de week een bezuinigingsvoorstel inleveren. De gesprekken verlopen in goede harmonie, maar informateur Donner waarschuwt wel voor teveel optimisme over een voortvarende formatie. Eerst zal nog het 'strategisch kader' moeten worden vastgesteld. Hij verwacht daar eind deze week met te kunnen beginnen.

Het is overigens enige tijd geleden dat de regering moest bezuinigen. Bij het aantreden van het eerste Paarse kabinet in 1994 werd de kaasschaaf gehanteerd. De tweede regeerperiode kenmerkte zich echter vooral door financiŰle meevallers.

Arafat chips

B03S had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Egyptische firma uit Cairo heeft chips met een afbeelding van de Palestijnse leider Yasser Arafat op de markt gebracht. De opbrengst van de Arafat chips gaat naar het Palestijnse volk.
Volgens producent Al-Jawhara maken de chips kinderen ook bewust van het belang van de Palestijnse strijd.
Maar minstens even belangrijk voor kinderen: de chips komen in drie verschillende smaken. Kaas, tomaat of paprika.
Alle pakjes hebben een tekening van Arafat op de verpakking, en de tekst: "Abu Ammar" wat "Held van het verzet" betekent.
Verder staan er ook nog leuzen als "Hand in hand, bouwen we aan onze toekomst" en "Hoe meer je koopt, hoe meer je helpt opbouwen" op de verpakking.

Dixtone sluit haar winkels

Dopeboy, De_ongelovige, Jeslin Lover 4-ever en WieMie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De telefoonwinkel Dixtone heeft haar deuren gesloten. Gisteren heeft de winkel met onmiddellijke ingang zijn 45 filialen gesloten en zijn 220 medewerkers opgeroepen om aanstaande maandag naar de Utrechtste Jaarbeurs te komen voor meer informatie. Dixtone is zeer waarschijnlijk gesloten omdat de markt minder groeit dan de afgelopen jaren.

Zie ook de website van Dixtone

Betalen met vingerafdruk

B03S had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Betalen met een vinger. Dat zou in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen behoren. In de volgend jaar te openen winkel Meurs Food Factory in Tilburg zal worden gewerkt met vingerherkenning. "De vinger van de klant wordt onze klantenkaart", zegt supermarktondernemer J. Meurs. Hoewel dit vooralsnog wettelijk niet is toegestaan gaat de supermarkt hier wel volgend jaar mee van start. Voor Tilburgers zou dat dus een einde kunnen beteken aan het gerommel met pasjes en kaarten.

Proef met alarmsirene voor doven

mamamiep had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgende week woensdag (5 juni) om 12.00 uur zullen de sirenes weer getest worden in Nederland. Op hetzelfde moment wordt er ook een proef gedaan met een alarm voor doven. Een geselecteerde groep van doven en slechthorenden krijgt een smsje op hun mobiele telefoon.

Dit jaar zal er het zogenaamde Cell Broadcast-kanaal worden gebruikt voor de smsjes. Het voordeel hiervan is dat er berichten kunnen worden gestuurd binnen een bepaald gebied. Een ander voordeel is dat het blijft functioneren als het gewone gsm-verkeer overbelast raakt.

Gezocht: Collega webloggers

De weblog bestaat nu al een tijdje en wordt draaiende gehouden door een redelijk klein groepje medewerkers. Door omstandigheden zijn er onlangs wat mensen afgevallen waardoor wij op zoek zijn naar:

Enthousiaste, betrokken, collega's om te helpen met bloggen.

Dat houdt in dat je het web afsurft voor leuke linkjes, grappige pagina's, melige filmpjes en alles wat daartussen past.

Lijkt je dat wat? We hebben weinige eisen, maar 1 ding willen we wel duidelijk stellen: wie a zegt moet b zeggen. We zoeken dus naar enthousiaste, creatieve en gemotiveerde mensen die zich de komende tijd, samen met ons, in willen zetten voor een beter en leuker weblog!

Dus wanneer jij altijd degene bent die als eerste de leukste filmpjes ontdekt, de leukste plaatjes via mail krijgt of al surfend de leukste sites ontdekt; geef je dan op via rickmans@fokzine.net (dit kan tot en met 5 juni)

De weblogcrew
----
Aangezien de UBB wel heel erg goed zijn best doet om te werken , mail naar rickmans@fokzine.net (knip en plak het adres maar )

27 miljoen slaven telt de wereld nu

DiRadical had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal slaven in de wereld is het laatste jaar toegenomen. Maar liefst 27 miljoen mensen worden heden ten dage als slaaf uitgebuit, zo meldt Anti-Slavery International.

Het gaat met name om jonge mensen die te werk worden gesteld. De landen die zich vooral schuldig maken aan slavernij zijn: Sudan, Pakistan, de Golfstaten (UAE) en BraziliŰ.


Meer info op deze site.

Handelaar in racistische cd's veroordeeld

Siertuin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 20-jarige Jasper van V. uit Oegstgeest is gisteren veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur omdat de jongeman handelde in cd's van extreem-rechtse bandjes die oproepen tot haat en geweld tegen vreemdelingen.

Twee jaar geleden deden politie en justitie een inval bij het bedrijfje Berzeker Records, een eenmansbedrijfje van Van V.. Berzeker Records bood cd's en cassettebandjes van nazistische skinheadbands, als de Brabantse groep Holocaust, te koop aan. Ook had het bedrijfje een groot aantal cd's van buitenlandse extreem-rechtse muziekgroepen in voorraad, alsmede cd's met toespraken van nazi-kopstukken Ún het extreem-rechtse blad Resistance Magazine.

Ontkenning Holocaust

In Resistance Magazine wordt de massamoord op de joden in de Tweede Wereldoorlog ontkend. Ook wordt erin opgeroepen tot geweld tegen vreemdelingen. Van V. verkocht de cd's en tijdschriften onder meer aan klanten in Duitsland.

Kuiper: 'Beveiliging politici erg overdreven'

Volgens Jelle Kuiper, hoofdcommissaris van het politiekorps Amsterdam-Amstelland, is de beveiliging die politici hebben gekregen na de moord op Pim Fortuyn zwaar overdreven. Volgens hem gaat het om een incident en is er geen reden om aan te nemen dat het gevaar voor politici echt is toegenomen.

Kuiper kan wel begrijpen dat na de moord op Fortuyn politici zich omringen met veiligheidsmensen, maar de aanleiding daartoe ontbreekt volgens hem. Volgens korpschef Kuiper geven deze maatregelen een slecht signaal af naar de maatschappij en wordt de kans op tegenreacties hierdoor juist vergroot.

2.000.000 postings gehaald in ''Onzin voor je leven''

Freebie en ikke_ook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om 21.15 vanavond was het zover, de 2.000.000 (2 miljoenste) post werd gehaald in het onzin gedeelte van het Fok!forum. Vooral Kreator, Freebie, Ikke_ook, Cartwoman, Fannetje, Webforce, Lurky, NoNick en Wanco waren bezig om de twee-miljoenste te scoren.

De gelukkige was waarschijnlijk een van degenen die in dit topic postten.

Het onzin gedeelte van Fok! is verreweg het druk beposte gedeelte van het forum. Muziek staat met ruim 240.000 posts op de tweede plaats.
Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.