366 Dollar voor X-Box doos

Op veilingsite Ebay wordt een bijzonder stuk aangeboden: Een lege X-box doos. Overigens niet zonder succes, want de doos is verkocht voor 366 dollar.
Waarom voor de doos zoveel geboden werd, is niet bekend, al ligt het voor de hand dat de kopers niet goed hebben opgelet. Bij het item, dat je op Ebay nog kunt bekijken, staat als omschrijving toch echt duidelijk vermeld dat het om alleen de doos van de popuaire spelcomputer gaat.

In een week tijd werd de prijs van de doos na 17 keer bieden echter opgevoerd van 1 dollarcent naar maar liefst 366 dollar.
Daar bovenop komt ook nog eens 7 dollar aan verzendkosten. Oneerlijk is de verkoper niet, eerder vindingrijk - hij omschrijft zijn artikel dan ook tot in de details: "Nogmaals, voor de echt hardhorenden onder jullie, dit is alleen de doos - het systeem zit er niet in."

EBay komt wel vaker in het nieuws door twijfelachtige veilingstukken. Zo ging eerder, naast bijvoorbeeld een 'L7NUX'-kentekenplaat, een PlayStation 2-doos voor 425 dollar over de virtuele toonbank.