Miltvuurbrieven NBC & NY Post identiek

De miltvuurbrieven, zoals deze ontvangen zijn door NBC en de New York Post, zijn identiek. Volgens la.femme.nikita lijkt het erop dat het kopieën van elkaar zijn, zo meldde ze in de newssubmit.
Op beide brieven staat als datum 11 september, de zwarte dag in de USA. Op 18 september zijn ze echter op de bus gegaan in Trenton, New Jersey.

De brieven bevatten de volgende tekst: "09-11-01. Dit staat te gebeuren. Neem nu peniciline (sic). Dood aan Amerika. Dood aan Israël. Allah is groot."

De brieven zijn afgelopen dinsdag vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ze hebben hetzelfde handschrift als de miltvuurbrief die naar senator Tom Daschle was verstuurd.

De brief aan Daschle kwam ook uit Trenton, maar ging pas op 9 oktober de deur uit. De tekst hiervan luidde: "09-11-01. U kunt ons niet stoppen. Wij hebben dit miltvuur. U gaat nu dood. Bent u bang? Dood aan Amerika. Dood aan Israël. Allah is groot."

De bedoeling van Justitie was aanvankelijk om alleen de enveloppen openbaar te maken, totdat de Amerkaanse media de inhoud van sommige brieven hadden verspreid. Justitie is bang dat mensen de brieven gaan namaken.