Grote hennepkwekerij in winkelcentrum

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bredase politie heeft gisteren in het winkelcentrum aan de Tielrodestraat een uitzonderlijk professionele hennepkwekerij aangetroffen in een voormalige shoarma- en pizzatent. Ook de bovengelegen woning was deels als kwekerij ingericht. In het pand stonden 1600 oogstrijpe cannabisplanten. De bewoner is gearresteerd. Het betreft de 33-jarige E.E. De man betrad de woning kort na het middaguur en liep de reeds aanwezige politie regelrecht in de armen. Hij is aangehouden en opgesloten. De politie raamt de handelswaarde van de plantenvoorraad op circa f 175.000.

Een drievoudige afzuiginstallatie was aangesloten op de standaard afzuiginstallatie van de horecakeuken. Daardoor kwam de normaal zeer herkenbare cannabisstank geheel gefilterd via het dak naar buiten. De vakkundige aansluiting van onder meer zestig groeilampen en evenzovele transformators op de illegaal afgetapte stroom, hield de kwekerij volgens de politie bovendien brandveilig.

De urenlange ontruiming bracht gisteren een complete mensenmassa op de been. Die trotseerde de pregnante cannabisgeur die zelfs tot in de Vlaanderenstraat hing.

Veel omstanders zeiden verrast te zijn over de aanwezigheid van de hennepkwekerij in het horecapand. "Het was de laatste tijd juist zo rustig in het winkelcentrum. Eindelijk waren ook al die drugsdealers eens verdwenen."