FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


The Last Station

Film

In de laatste jaren van zijn leven heeft de legendarische Russische schrijver Leo Tolstoy (Christopher Plummer) met grote regelmaat aanvaringen met zijn vrouw, gravin Sofya Tolstoy (Helen Mirren). Aan de ene kant houdt dit hun huwelijk na 45 jaar nog absoluut interessant, aan de andere kant is het soms knap lastig dat de schrijver en zijn vrouw er compleet verschillende levensopvattingen op na houden.

Tolstoy streeft een simpel bestaan na waarin materieel bezit van ondergeschikte waarde is. Maar gravin Sofya wil zich er juist op voor laten staan dat zij van adel is! Materieel bezit betekent status, en dat is van groot belang voor deze dame van stand. Ze is van mening dat de opvattingen van haar man hem zijn ingefluisterd door zijn volgeling Chertkov (Paul Giamatti).

Als Tolstoy een nieuwe assistent aanneemt in de vorm van de jonge en goedbedoelende Valentin Bulgakov (James McAvoy), wordt deze jongeman zonder er erg in te hebben ingezet in het machtsspel van de gravin. Ook begrijpt de jonge assistent niet dat de persoon Tolstoy andere idealen lijkt na te streven dan de schrijver Tolstoy. Voor Valentin valt zijn voorbeeld van zijn voetstuk als hij ziet hoe de oude Tolstoy een oogje heeft op de knappe jonge Masha.

Deze biopic over Tolstoy's boeiende en bewogen leven is gebaseerd op het boek 'The Last Station' van J. Parini, in Nederland uitgebracht als ?Het Laatste Station?.

Genre Drama, Romantiek
Regie Michael Hoffman
Cast James McAvoy, Christopher Plummer, Helen Mirren, Paul Giamatti, Anne-Marie Duff, Kerry Condon, Patrick Kennedy, David Masterson, Tomas Spencer, John Sessions
Land van oorsprong Duitsland
Label Egoli Tossell Film, Zephyr Films, Egoli Tossell Film Halle
Releasejaar 2009
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 14619
Meer informatie IMDb
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering Onbekend.
Aantal stemmen0
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #233 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1420
review
The Apprentice: Donald Trump is niet meer te redden
review
Silent Hill 2 Remake
special
Random Pics van de Dag #1419
special
Random Pics van de Dag #1418
©FOK.nl e.a.