Bonham Carter verliet stiekem Potter-set

Helena Bonham Carter verliet stiekem de set van Harry Potter and the Deathly Hallows om aan een andere film, The King's Speech, te werken. Dat was volgens de actrice zeer riskant en had de hele productie van The King's Speech de das om kunnen doen, zegt ze tegen de Amerikaanse filmwebsite Coming Soon.

In de beide delen van Harry Potter and the Deathly Hallows is Bonham Carter te zien als de kwaadaardige heks Bellatrix Lestrange. In The King's Speech speelt ze koningin Elizabeth I, de vrouw van koning George VI, een rol van Colin Firth.

"Het was compleet illegaal en zeer riskant. De mensen van de Potter-film hebben me nooit officieel vrij gegeven. Ze zeiden tegen me 'zelfs als je tijdens de weekeinden werkt, hebben wij eerste keus'. Ik had dus de hele productie van The King's Speech om zeep kunnen helpen."

De 44-jarige actrice wilde eerst niet eens meewerken aan The King's Speech omdat ze haar rol eigenlijk te klein vond. Ze zei tot driemaal toe nee tegen regisseur Tom Hooper. "Ik kreeg het script van Tom en ik zei 'wow, dat zijn nog eens rollen voor de mannen'. Maar uiteindelijk denk ik dat haar rol met veel droge humor is geschreven. Ik heb uiteindelijk niet eens ja gezegd, ik stond daar gewoon ineens op de set verkleed als de koningin."

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 draait momenteel in de bioscopen, Part 2 komt op 14 juli in de bioscopen. The King's Speech gaat op 17 februari in première.


Helena Bonham Carter verliet stiekem de set van Harry Potter (Foto: Novum)