Preview van Fitna: The game

Fitna: The game komt uit! In dit spel, losjes gebaseerd op de zeer populaire 15-minuten durende film van Geert Wilders, leer je meer over de afschuwelijke Koran. Hou je Wii-mote goed vast! Vergeet je niet het polsbandje om te doen?

Het spel start je op door een brandende lucifer tegen een Koran te houden. Als het boek helemaal is opgebrand, is de game ingeladen. Allereerst moet je een nieuwe Mii maken. Dit is verplicht.

De Mii mag alleen geblondeerd haar (heel veel haar!), blauwe ogen, geen gezichtsbedekking en een blanke huidskleur hebben. Verder ben je geheel vrij om te kiezen of je dik of dun wilt zijn.

Na het opslaan van je superieure Mii is het tijd om de strijd aan te binden met de Koranliefhebbers. In deze game loop je door de Rotterdamse omgeving die is overgenomen door moslims. In de eerste levels kun je de vreemde gebruiken en rites nog ontwijken, maar in de latere levels kun je er niet meer om heen. Je zult strijd moeten leveren met deze criminelen van de vrijheid. Dit doe je door met zo veel mogelijk blanke bewoners te praten en je aanzien te verhogen.

Gelukkig heb je hier een breed arsenaal aan wapens voor. Je begint klein door met moties van wantrouwen te strooien. Na een tijdje dit volgehouden te hebben verzamel je genoeg punten voor een publicatie van een cartoon. Maar let wel op je sociale status! Als te veel moslims radicaliseren zullen ze zich tegen je keren en moet je snel naar een overheidsgebouw wandelen om gesubsidieerde beveiliging te regelen. Doe je dit niet op tijd, dan zal je Mii het slachtoffer worden van een Jihad en is het game over.

Verdere wapens omvatten onder andere beveiligingscamera's, grote auto's, de M.E. en als klapstuk een wild varken. Ook kun je met bestuursleden praten over de afbraak van moskeeën, waarna je, met behulp van overheidssubsidie van andere groeperingen, er prachtige kerken of restaurants kunt laten neerzetten.

De levels volgen zich razendsnel op. In level 5 maak je al kennis met boerka's en bomgordels. Plan daarom samen met de overheid zo veel mogelijk controle en detectie van niet-blanke mensen. In level 10 komt er een extra dimensie bij kijken die je in staat stelt het luchtruim te beheren. Je laat vreemde vliegtuigen neerschieten. Bij voldoende aanhang zul je zelfs informatie krijgen van passagiers om aanslagen te voorkomen.

In het kort biedt Fitna - The Game een aparte kijk op de multiculturele samenleving. Er wordt precies duidelijk gemaakt hoe het spel gewonnen kan worden: tot de laatste moslim zich onderwerpt aan de Nederlandse samenleving en voor altijd stil zal zijn. De Wii-mote besturing laat niets aan het toeval over en registreert uitstekend op de felle fanatieke handbewegingen die je moet maken om je argumenten net dat beetje extra credit te geven bij een debat of overleg. Werkt dat niet, dan kun je altijd nog proberen de tegenspreker de mond te snoeren door hem een lafaard te noemen. Vreemd genoeg bereik je er een hoop aanzien mee.

Het enige nadeel is dat Fitna: The Game een single player game is geworden. Je kunt niet online samen met anderen de steden van Nederland zuiveren en zelfs co-op samen met bijvoorbeeld een Christelijke vertegenwoordiger is niet mogelijk.

Al met al lijkt Fitna: The Game een succesvol facistisch spel te worden. Binnenkort te koop voor € 24,95. Geregistreerde donateurs van de PVV krijgen 25% korting op de adviesprijs.