column
Nederlandse werkmentaliteit is gewoon kut!
Nederland Polderland. In het buitenland vaak genoemd en geroemd. Maar wat van de buitenkant nog zo mooi blinkt en klinkt, is van binnen zo verrot. Betaalbaar is het allang niet meer. WAO, bijstand, noem maar op. Allerlei permanente uitgaande geldstromen zonder er ook maar iets voor terug te krijgen. Het drukt zwaar op vele schouders en het einde is nog niet in zicht.
Op FOK! lopen veel users rond die roepen dat de ellende van vandaag komt door het linkse beleid sinds de Tweede Wereldoorlog. Wellicht deels waar, ik onderschrijf deze mening niet. Rechtse partijen hebben immers in menig kabinet gezeten. Toch heb ik een schurfthekel aan het oer-Hollandse principe: ‘De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten’. Die zinsnede komt voort uit ons progressieve belastingstelsel. Hoe meer je verdient, hoe meer geld je afstaat aan de rest van Nederland voor de zwakkeren der samenleving. Weg ermee zeg ik! Liever vandaag dan morgen.
De discussie is weliswaar nog pril, maar ook in de politiek klinkt langzaamaan de roep om verandering. Daarbij wordt het principe van de vlaktaks door sommigen al genoemd. Vlaktaks, iedereen betaalt hetzelfde belastingtarief. Gelijke monniken, gelijke kappen. Velen spreekt dit idee met een communistisch sausje aan. Op het eerste gezicht klinkt het zo gek nog niet. Ik wil alleen nog een stapje verder gaan.
Ik pleit voor een degressief belastingstelsel beste mensen. Voor iedereen, ook voor de ambtenaren in ons land. Ja, want ook zij werken. Degressief dus, zodat als je meer en harder werkt en meer gaat verdienen, je meer voor jezelf overhoudt. Want zeg nu zelf, van elke euro die ik verdien komt de Nederlandse Staat op een gegeven moment 52% wegscheppen. Hoe meer je verdient, des te meer je betaalt. Voor een groot deel wordt dat besteed aan zaken waarvan ik niets terugzie. Ik wil zelf bepalen waar ik het gros van mijn geld aan uitgeef. Niet 52% door de herverdelingsmachine. Eerlijk is eerlijk, een groot deel wordt goed besteed, maar een aanzienlijk deel gaat in bodemloze putten. Eindeloos lang.
Degressief. Ik hoor sommige mensen denken, communistisch, ja zelfs fascistisch! Wel beste mensen, ik ben verre van dat. Ik ben geen Stalin, ik ben geen nazi. Ik ben een hardwerkend persoon dat veel van zijn geld in de verkeerde potjes terecht ziet komen. Een miljoen mensen in de WAO, velen in de bijstand. De overhead stimuleert ons meer en meer tot het maken van keuzes. Ik wil meer keuzemogelijkheden over wat ik met mijn geld kan doen. Hoe meer en hoe harder ik werk (en dus hoe meer ik verdien), des te groter mijn keuzevrijheid gaat worden.
Natuurlijk, de economie draait minder en bedrijven saneren. Maar beste mensen, tegelijkertijd zijn er gewoon heel veel vacatures. Dan ga je maar tijdelijk wat minder werk doen. Want wel klagen dat de Polen massaal binnenstromen, maar het intussen verdommen om ‘minder’ werk te doen. Hypocriet noem ik dat. Een klote werkmentaliteit gewoon. Uiteraard is dit niet mogelijk voor vele werkzoekenden. Toch kennen jullie waarschijnlijk net als ik de vele verhalen van mensen die maar liever in de WW blijven zitten, omdat ze dan meer inkomsten hebben dan wanneer ze voor een gelijkwaardige functie minder krijgen dan voorheen.
Nee, Balkenende heeft gelijk. We kunnen wel, maar velen willen niet. Intussen zien we lijdzaam toe hoe Nederland van alle kanten wordt ingehaald en bedrijven en masse zich elders vestigen. En dat is de schuld van dit harteloze kabinet? Nee beste mensen, zo eenvoudig ligt het niet. Het ooit zo geroemde sociale stelsel wordt nu langzaam een verstikkend stelsel. Niet voor niets emigreren steeds meer welvarenden. Die zagen het al aankomen. Cijfers van het CBS laten zien dat dit voorlopig nog voort zal duren. Het begin van het einde? Dat zal de toekomst leren. Mijn idee is ook niet zaligmakend en heeft de nodige haken en ogen. Toch ben ik van mening dat de mentaliteit van de Nederlanders een flinke draai moet gaan maken, anders zetten we onszelf buitenspel. De druiven zullen dan een stuk zuurder zijn.
Zo, ik ga weer aan het werk, tabee!
Iedereen betaalt laten we zeggen 18 %. In Box 1.
Van het bedrag dat je verdient kun je bepaalde dingen aftrekken. Hoe meer je verdient, hoe meer mogelijkheden dat je hebt, om dingen van de belasting af te trekken. Dus iemand die een miljoen verdient, betaalt 18 % maar, met alle aftrekposten komt dat ongeveer uit, op (ik noem maar een dwarsstraat)
16%
Dat is dus oneerlijk.
Daar komt bij, dat als iedereen 18 % dan gaat betalen. dus ook de ouderen, (65 plussers) maar het tarief voor ouderen, dat men nu betaalt, is veel lager dan de 18% Aangezien ze geen pensioenen meer hoeven te betalen.
Uiteindelijk kan dat zelfs leiden tot faillisement, bij ouderen die geen waardevast pensioen hebben. Irreeel plan dus.
Maar, al met al, heb je gelijk, dat de sociale lasten niet meer te betalen zijn.
Daar komt bij, dat het ook met de economie in een land, niet altijd positief kan gaan. Het gaat altijd een keer slecht! Daar kun je gif op innemen.
Wat er gebeurd is, was dat 2 kabinetten terug men er geen rekening mee heeft gehouden, dat dit ging gebeuren.
Het is dus bekend, dat menigeen in het kabinet, slecht, of niet kunnen rekenen. (Doch, de enige wet, die goed werkt, is de belastingwet)
Er zijn er maar een paar slim geweest om er op tijd uit te stappen (premier Kok) deze laatste is de lachende, eerst prachtig beleid gemaakt. En nu alsnog een prima baan hebben
IPV 30% groei jaar over jaar moest men het doen met 3 jaar lang 5% groei jaar over jaar. (Wat men dus uitlecht als 25% verlies).
Geld komt gewoon bij de verkeerde mensen terecht. De meeste mensen die ik zie werken zich helemaal suf. Ziektekosten gestegen? Niet omdat de verpleegsters zoveel meer zijn gaan verdienen hoor. Het feit dat ziekteverzekeraars potjes van miljoenen hebben waar ze zomaar giften mee kunnen doen zegt al genoeg
Het Nederlands model als je daarover mag spreken werkt in principe prima, alleen de regering wil er vanaf en dat lukt ze aardig door langzaam de mensen te vertellen dat het anders moet. De sfeer is in de afgelopen 5 jaar behoorlijk omgeslagen.
Praktijken als Amerika, daar moeten we heen! Nee beter nog! Het voormalig oostblok! Dat was een goed systeem.
Er is geen goed systeem om een land draaiende te houden, maar wat men riep een poos terug dat de verantwoordelijkheden weer meer bij de burger moesten liggen? Helemaal mee eens. Ik krijg nog commentaar van de locale overheid dat mijn dakkapel een trespa boeiboord heeft en mijn uitbouw een boeideel van hout heeft. Dat is waar het allemaal om gaat.
O schoolzwemmen afschaffen, want dat kunnen ouders prima zelf!
Onbegrijpelijk! Over 5 jaar als het aantal verdronken kinderen weer stijgt zullen we zien hoe snel het weer teruggedraaid wordt. School is voor boeken en boeken alleen. Examens in de kleuterschool. Fuck it! Als we zo doorgaan verwachten we dat onze kinderen straks met hun 13e afgestudeerd van de universiteit komen zodat ze dan tot hun 73e kunnen werken. Daar hebben we wat aan. Mensen die een arbeidsverleden van 60 jaar hebben!
Nederland van vroeger zou zelfs nu nog werken. Maar zaken als Betuwelijnen, zwemtunnels in Den Haag en een veel te burocratisch overheidsorgaan maakt het een stuk minder makkelijk.
So whats the bloody difference??
Een belastingstelsel kun je niet zomaar veranderen. Je blijft altijd met een 'erfenis' zitten van vroeger. Ben het wel eens dat de werkmentaliteit behoorlijk laag is in NL. Als ik af en toe hoor waarom mensen thuis zitten in plaats van aan het werk te gaan.... foto
En dan heb ik het nog over mensen die een baan hebben. Hoeveel WAO-ers zijn er niet die ondertussen aan het bijklussen zijn? Die inkomsten die die lui daar uit weten te halen, daar kan geen baan tegenop! Feit is dat er teveel mensen gebruik maken van een regeling die niet voor hen bestemd is.
Maar.... we kunnen hier leuk discussieren over dit onderwerp, maar ik denk niet dat er daardoor veel gaat veranderen.
Daarnaast zorgt een groot verschil tussen rijk en arm in een land voor veel sociale onrust wat de politieke stabiliteit niet ten goede komt. Het gevaar dreigt dat rijk en arm zich niet meer met elkaar verwant voelen en dat is niet goed voor een land.
In de derde plaats ben ik van mening dat op het moment dat een te grote groep binnen het land geen kans meer heeft op "succes / beroemdheid " , dat je teveel frustratie in een land krijgt waardoor het land een beetje fucked up wordt. Een beetje zoals de VS zeg maar......
Mensen die hard werken moeten gewoon zwart werk daar bij doen.
Heel veel mensen doen dat, dat is de harder waarheid.
En de reden waarom de overheid zoveel geld uitgeeft aan inderdaad ZEER nutteloze dingen, heeft te maken met het feit dat ze met de meest achterlijke ideeen komen.
Imam opleidingen, moskeeen, intergratie, vreemdelingen werk.
Allemaal overbodig.
Waarom? Omdat dit Nederland is, het is vand e Nederlanders.
Wij horen te bepalen waar het geld heen gaat dat WIJ verdienen, want WIJ werken ervoor!!!
Nederlanders zijn bang geworden voor hard werken..
Alle andere EU landen gaan ons inhalen, over 20 jaar gaan mijn kinderen naar Polen om daar te werken in de vakantie, ipv andersom.
De columnschrijver komt nogal gefrustreerd over van "ik werk meer dan hij maar hij verdient meer en dat is niet eerlijk". Wen er maar aan of grijp de macht en wordt dictator, dan mag je alles zelf beslissen.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
Ik ben het wel met je eens dat het niet aantrekkelijk genoeg is om te werken als je een uitkering hebt. Als je een minimum-baantje aanneemt, vallen eerst allerlei subsidies weg, zodat je ongeveer het zelfde (of soms zelfs minder!) overhoudt. Daar moet iets aan worden gedaan! Als je er echt op vooruit gaat als je gaat werken, dan doe je dat heus wel.
Ik heb zelf ook een paar maanden meegemaakt hoe het is om in de bijstand te zitten. Als je wat extra werkt (wit), dan wordt dat gewoon 100% gekort op je uitkering. Pas als je in totaal meer verdient dan de hele uitkering, ga je er op vooruit. Als je mensen alleen al een paar tientjes laat houden van hun zelfverdiende geld, stimuleert dat veel meer dan een totale korting.
Zeker in de onderste regionen van het inkomensspectrum is het best moeilijk om door hard werken vooruit te komen. Eerst valt je kwijtschelding van de gemeentebelasting weg, dan de huursubsidie, enzovoorts. Eigenlijk is dat heel oneerlijk.
foto Ik wordt altijd ziek van dit soort gezwets. foto
Ik ben het helemaal met je eens dat de werk mentaliteit hier heel slecht is, net als de leer mentaliteit. Nederland is arrogant en verwacht alles kado te krijgen. Het sociale vangnet schrappen heeft zo zijn voordelen, al krijg ik toch wel de kriebels als ik aan een 'ieder voor zich' maatschappij' denk.
Nederland is niet het enige land waar je belasting af kunt trekken voor een woning in tegenstelling tot wat er steeds geroepen wordt.
En de column? Vooral dat laatste stuk over verhuizen bedrijven ben ik het niet mee eens.
Bedrijven gaan niet weg vanwege de werkmentaliteit.
Landen als Hongarije zijn nu gewoon zeer aantrekkelijk, omdat zij nog voor ze bij de EU kwamen met geweldige subsidies en belastingregelingen konden smijten. En de lonen zijn lager. Puur economisch. Werkmentaliteit is het laatste waar een bedrijf zich druk om gaat maken in die sectoren. Economie/kosten daar gaat het om. Men betaald liever een miljoen meer aan iets anders dan aan loon voor personeel.
Success is when your name is in everything but the phone book.
Relaxen maar: http:\\bobross.fm
Als je wel 20 uur wil werken, wordt dat nauwelijks beloond. Misschien is daarom zo'n 1 euro baantje van Lenn een idee. Een euro per uur erbij geven, zodat je aan het eind van de maand een paar tientjes meer hebt dan als je niet had gewerkt. Dat lijkt me wel stimulerend werken.
De kosten zijn voor de overheid dan wel wat hoger dan de huidige bijstand. Als het echter leidt tot een snellere reintegratie van werklozen, levert het wel snel weer iets op.
Als je niets wilt uitgeven aan de werklozen, kun je ook de uitkeringen lager maken. Dan ga je er ook sterk op vooruit als je wel gaat werken. Het niveau van de huidige uitkeringen is echter al niet zo hoog. Zeker voor gezinnen met kinderen kan er echt niets meer af. Dan rest dus alleen nog het geven van bonussen voor wel werken.
Díe keuze zou je simpelweg moeten kunnen maken, middels een formuliertje richting de belastingdienst.. Makkerlijker kunnen we het niet maken, hooguit leuker.
Vervolgens is je brutosalaris je nettosalaris en kan je geluk niet op, want jij hoeft immers niet meer het schuim van de samenleving te onderhouden. Alles is van jou, je hebt het verdiend
Een kleine bijkomstigheid: Alles wat je van de overheid gebruikt wordt gewoon aan je gefaktureerd, dus qua reële kosten, uurlonen van medewerkers enz. gewoon betalen wat je afneemt,. Eerlijk toch foto Net zo eerlijk als dat je geen voordeeltjes krijgt als rente-aftrek over je schulden en dergelijke.
Probeer nu eens voor jezelf op te sommen wat je allemaal van de overheid gebruikt.
Ook wanneer je níet in de omstandigheid terechtkomt dat je buiten je eigen schuld om je baan verspeelt en niet binnen afzienbare tijd iets anders hebt omdat er bij iedere vacature 400 man voor je staat te dringen en je geen cent krijgt omdat jij immers zelf ook geen luie varkens wilde onderhouden, ook wanneer je niet je arbeidscontract vaarwel kunt zeggen omdat je buiten je eigen verantwoordelijkheid getroffen wordt door een chronische ziekte of handicap waarbij je geen cent krijgt omdat ziek zijn volgens goeroe Balkenende een keuze is en alleen berust op aanstellerij, Kortom wanneer je letterlijk alles meezit, verlang je waarschijnlijk na een half jaar terug naar zo'n ouwerwetse lekkere belastingaanslag. Dat was tenminste nog een keer betaalbaar....
Overigens is in absolute getallen wel mogelijk, maar om het wat overzichterlijker te houden doe ik dit niet.
foto
Ook zou het enorm schelen in de WW, WAO, AWBZ kosten, aangezien er ineens een stuk harder gezocht zal worden naar werk en ook klote-werk zal worden aangenomen, en aanstelleritis zal idd veel minder voorkomen.
Allemaal in het voordeel voor de "normale mens". Dan kunnen mensen tenminste weer geld uitgeven aan hun zorg, scholing, pensioen , etc. iets waar de mensen echt iets aan hebben.
Om nog maar niet te spreken van de enorme besparing op het hele geldrondpompende ambtenarenapparaat, wat drastich naar beneden kan. De nadelen liggen niet op het economische vlak, maar op het maatschappelijke vlak, wat moeilijker te sturen zal zijn, maar dat vind ik persoonlijk een minder probleem.
De reden dat mensen dit niet willen is meer omdat ze lui en laks zijn. het is makkelijker als andere mensen alles voor je doen, zodat je zelf het werk bespaart blijft. De meeste hebben daar idd een flinke smak geld voor over, mede omdat ze toch niet beter weten.
- we beginnen gemiddeld later met werken
- we willen eerder stoppen met werken
- we willen tegenwoordig aan iedere ziekte geholpen worden
- we leven een stuk langer
We betalen dus over een steeds korter wordende tijd premies, maar we maken er wel langer gebruik van.
Het is dus heel simpel. Kiezen we er voor eigen verantwoordelijkheid van de burger, of gaan we er zonder mekkeren mee akkoord dat we over een paar jaar 60% van ons salaris inleveren? En dat dat ook steeds meer wordt? Want er zit een stijgende lijn in bovengenoemde puinten natuurlijk. Vergrijzing zelfs nog buiten beschouwing gelaten.
Ik weet wel dat ik voor het eerst kies.
O, nog voor de personen die de hypotheekrenteaftrek af willen schaffen: schaffen we dan ook de 6% overdrachtsbelasting af? Eerlijk is eerlijk he.
Dat hogere tarief betaal je natuurlijk alleen over het geld wat je meer verdient, niet over alles.
Door een progressief stelsel verdien je met 5 dagen per week werken niet 5/3 keer zoveel als wanneer je 3 dagen werkt. En dat is gunstig, want daardoor is de prikkel voor mensen die wel toe kunnen met een parttime salaris, minder groot om toch nog fulltime te gaan werken (aangezien dat relatief weinig extra oplevert). Waardoor er meer werk ontstaat voor mensen die nu in de WW/WAO blijven hangen omdat ze alleen kutwerk kunnen krijgen.
Verder dik met bovenstaand verhaal eens: je neus ophalen voor "minder" (letterlijk en figuurlijk) werk, en dan wel zeiken dat een stel hardwerkende oostblokkers het gat komen opvullen? Contradictie.
Alles wat jij aan de overheid betaalt krijg je uiteindelijk terug in vorm van infrastructuur, sociaal-economische hulp en voorzieningen zoals theaters.
Ik vind dan ook dat de Nederlandse verzorgingsstaat moet blijven bestaan kosten wat het kost. Lees bijvoorbeeld eens boeken van Maarten 't Hart (Een Vlucht Regenwulpen).. hij schrijft daar een paar keer in dat hij totaal niet weet wat hij aan moet met zijn achterlijk hoge salaris. Deze man is even goed van de universiteit afgestudeerd en heeft uiteindelijk een proefschrift geschreven om de lettertjes Dr. voor z'n naam te kunnen planten. En hee, hij zat nog in de tijd waar het de hoogste schaal van belasting 72% moest dokken over het vierde deel van hun salaris. Wil je dan echt zoveel geld over houden? Wil je dan echt een fucking miljoen op je bankrekening hebben staan? Ik denk dat je erg bedrogen uitkomt..
Bovendien wil ik ook totaal niet heen naar een staat waarin het recht van van de sterkste zal gelden. Zodra je de economie gaat veranderen zal ook een maatschappij mee veranderen. Uiteindelijk hebben de elite het puur voor het zeggen (nogal een doemscenario wat ik nu creeer) en zullen we langzaam veranderen in een Amerikaanse vrije-markt staat.
Mijn docent vindt ook dat hetzelfde systeem in Amerika moet worden gehanteerd, zodat mensen creatiever worden in het zoeken naar werk. Hij noemt het de keuze voor een doos of een truuc. Slimme man, mijn docent AE. Hij leert je erg veel op zijn manier van het laten nadenken van je klas. Doet hij erg goed.
Het was helemaal mooi toen hij zo fanatiek sprak dat Nederlanders harder moeten werken, meedoen in de kenniseconomie. Investeer in innovatie, want Nederland loopt ver achter op de R & D per hoofd van de bevolking. Sterker nog... Nederland vult haar positieve handelsbalans met low-tech producten voornamelijk op de Europeze markt. Nee, Nederland moet het voorbeeld van Finland volgen!
Ja, daar zijn we nu en ik moet het nog goed leren ook. Kijk, ik studeer commerciele economie omdat ik het leuk vind. Ik wil ook een leuk loon overhouden, lijkt me prachtig. Eigenlijk zou ik jouw mening maar moeten toejuichen en toch doe ik het niet.
Toen ik aan mijn "fanatieke" docent vroeg: "Maar er zijn altijd mensen die niet willen leren, maar gewoon willen werken. Wat moet er met hen gebeuren dan?" Was zijn reactie dat deze mensen ook een hoog loon wilden en dus wel moesten. Zijn antwoord was veruit onbevredigend dus ik herhaalde mijn vraag. Hij antwoordde mij dat ik moest nadenken.
Ja, hij had natuurlijk gelijk. Ik snap ook wel dat arbeidskosten in ons land de concurrentiepositie verslechterd en in de huidige globalisatieontwikkeling is dat geen best punt. We moeten wel specialiseren. Maar dat ik moest nadenken... ik begreep exact wat hij bedoelde en toch was ik het niet met hem eens.
De rest van de klas wel, die bleef ook zitten toen hij klaar was met college. Wie wil er nu "ongemotiveerd" overkomen bij deze docent? Ik moest naar mijn bijbaantje om 17 uur en ik stond op. Hij sprak het al uit voor het college, vakkenvullerbaantje zei hij. Althans, dat dacht hij. Het maakt verder ook niet uit wat ik doe, maar ik mag nadenken bij wat ik doe die 11 uur in de week en ik krijg er iets meer voor dan anders. Het betaald mijn studie en ik werk er al jaren, mooi toch?
Meneer wist exact wat ik deed, net zoals hij exact wist hoe de economie in elkaar stak. Hij legt het ook haarfijn uit en hij weet exact de wortel aan te pakken. Meneer negeerde wel iets belangrijks in mijn vraag, namelijk: "what about those people..." Uiteindelijk is het altijd een kwestie van geld, want daar draait het dan om.
Economieles, kun je verwachten. Maar van alle loonsommen en loonkosten per eenheid die heerlijk een gemiddeld betrouwbaar geheel vormen, moet het geld toch ergens voor dienen. Wat voor nut heeft het geld als de mens het nut niet heeft? Welk nut heeft het geld uberhaubt, koopkracht? Koopkracht is het antwoord!
Nu praten we over koopkracht alsof we het over je boterham hebben, maar we hebben het hier over een besteedbaar inkomen.
Mijn moeder zei vroeger vaak: "In Afrika plegen de kindertjes een moord voor een bord eten!" Dat was mijn motivatie om het bord dan toch nog leeg te eten. Ik was natuurlijk niet doodgegaan van de honger als ik dat ene bordje niet opat, maar met respect een bord moet leeg. Dat bord ging dus leeg, omdat het moest.
Stel je voor, mijn beste vriend, dat jij onder een auto komt en je kunt nooit meer lopen. Het is niemands schuld en je raakt je baan kwijt. Uitkering is er niet meer, dus je zult een doos moeten gaan vinden. Je vrouw verlaat je want de seks is shit en jij hebt niets te makken. Als je dan nog het lef hebt om te denken: "Het is niet het geval!". Krijg dan eens een ongeluk als jij gewild had dat er geen sociaal vangnet is? Misschien een familielid?
Kijk alsjeblieft verder dan je neus lang is, egoistische drol!
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
Kijk maar eens naar het Amerikaanse voorbeeld. Een aantal mensen heeft het erg goed, maar ook een heleboel absoluut niet. Word je zwaar gehandicapt doordat je ondergereden word door een welgesteld iemand? Pech, inkomen weg. Dit is de weg die je inslaat en geloof mij Amerika is in geen enkel opzicht een voorbeeld voor ons. Meerm criminaliteit, meer werklozen, meer armoede, enz.
Ik hoop dat we de aankomende periode een links kabinet krijgen, kunnen ze nog een beetje repareren wat de afgelopen tijd kapot gemaakt is. Daarna mag het wel weer een gezonde mix worden. Uiteraard zonder die huichelaars van het CDA.
foto
Men heeft ondertussen niet door dat dit sigaren uit eigen doos zijn die ook nog eens gigantisch veel aan bureaucratie en overhead kosten, en de groei en ontwikkeling van de eigen economie afremmen. De werkloosheid is hier zo hoog juist omdat we zo'n duur sociaal stelsel hebben, niet ontdanks dat stelsel.
De beste oplossing m.i. is een minimale overheid in combinatie met een vlaktaks. Dit stimuleert werken en ondernemerschap, en ook echte, want vrijwillige en niet door omhooggevallen topverdieners uit Den Haag opgelegde solidariteit. Die hoge belastingen kunnen zij zich wel veroorloven, maar Jan Modaal ligt krom voor alles wat ziek, zwak en misselijk is.
Zijn Nederlanders soms genetisch zwakker dan de inwoners van de ons omringende landen? Ik kan dat niet geloven. Ze zijn dus vaker ziek omdat ze er mee wegkomen.
Wat Balkenende ook bedoeld is dat mensen die werken ook weer "meer" moeten werken. Een aantal jaar geleden is de 36 en soms zelfs de 32urige werk week ingevoerd met behoud van hetzelfde salaris. En nu weer de roep ontstaat om de 40urige werkweek weer in ere te herstellen moeten de werknemers weer meer geld hebben omdat ze langer moeten werken.
Laat ze het eens van de andere kant bekijken: ze hebben jarenlang geld gekregen voor niet vervulde arbeid!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken