DEZE TEKST IS DODELIJK

Marlboro heeft enorme waarschuwingen op de pakjes staan. Het pakje wordt daardoor een nogal onooglijk geval, echter zullen de sigaretten die erin zitten er niet minder om smaken.
Wat ik wŤl denk is dat mensen nu opeens zullen schrikken van de teksten die erop staan.
'Wat ? Is roken schadelijk voor de gezondheid ? Joh, dat wist ik niet *pets*. Nou, nu stop ik meteen hoor !'
Doel bereikt, niewaar ?
Nee, natuurlijk stopt er niemand door die absurde teksten, noch zullen er minder mensen om beginnen met roken.
Dat weet U, dat weet ik, dat weten de tabaksfabrikanten en dat weten ook de kamerleden die dit briljante plan bedacht hebben. En wat betreft die laatsten, tja, die zullen daar natuurlijk maar wŗt blij mee zijn.
Wie denkt dat de overheid ťcht wil dat mensen stoppen met roken gelooft waarschijnlijk ook dat de overheid wil dat we onze auto laten staan, minder gaan drinken en geen verkeersovertredingen meer begaan. Welnu, laat mij jullie uit de droom helpen.

Op sigaretten wordt 19% btw betaald. Ook wordt er een paar euro accijnzen op betaald. Per pakje Š § 3.50 is dat al snel 2,5 euro. Op jaarbasis dus goed voor vele tientallen miljarden euro's.
Hetzelfde geldt voor wegenbelasting, parkeerheffingen, bezineaccijnzen, drankaccijnzen etc. etc. etc.
Bij elkaar toch wel goed voor naar schatting een paar honderd miljoen euro. Een paar honderd miljoen euro die de regering hard nodig heeft. En wie denkt dat deze euro's besteed worden aan bijvoorbeeld gezondheidszorg, anti rook/drink/autorijcampagnes en andere zaken die deze enorme bron van inkomsten zou schaden komt bedrogen uit.
De gezondheidszorg heeft een paar tientallen miljoen euro's extra gekregen de afgelopen jaren en qua anti-campagnes moet Nederland het stellen met een soortgelijk bedrag.
Wilde de regering echt dat we schoner en zuiniger gingen rijden dan waren de waterstof auto's allang in productie genomen en wilde de regering echt dat we stopten met roken dan stond tabak allang op de lijst van verboden middelen.
Het ergste van dit alles is dat het grootste deel van Nederland echt gelooft dat de regering al dat soort dingen wil. Dat ze niet inzien dat het allemaal een sluier van leugens is.
Het draait niet om gezondheid of een beter milieu. Zoals alles draait het om geld, plain and simple.
Geld dat vaker over de balk wordt gesmeten dan dat het nuttig besteed wordt.

'Wat een bullshit,' hoor ik hier menigeen al reageren en voor diegenen wil ik alleen maar zeggen:
'denk JIJ dat die waarschuwingen helpen ?'
Nee ?
Zouden alle politici dan soms dommer zijn dan jij ?