Kotsmisselijk van Mona... part 1

Mona, je weet wel - die roddelende gluiperd uit Big Brother 1 - schrijft tegenwoordig 'columns' voor de weekend. Columns om kotsmisselijk van te worden. Alsof ze het wiel heeft uitgevonden velt ze een mening over het programma die overduidelijk gebaseerd is op haar eigen persoonlijke vendetta tegen het programma.
Ze hebben haar in de kou laten staan, vond Mona destijds zelf, en misbruik van haar gemaakt. Zo was ze zelfs nadat Big Brother was afgelopen niet eens meer welkom in de studio's. Grow up, Mona. Alsof je een of andere televisie-Diva bent die gemaakt is van gemalen poppenstront. De tv-wereld is een keiharde wereld, net als de échte wereld. Maar vanachter een tap zie je natuurlijk alleen wat je wěl zien, en denk je dat alles buiten de donkerbruine cafédeuren pais en vree is.
Maar goed, we hadden het over de normen en waarden van Mona en haar reflectie daarvan op Big Brother.

Zo vindt 'onze' Mona het niet normaal dat Yorin het lef heeft zomaar een striptease uit te zenden op een tijdstip dat het nog geen kinderbedtijd is. Over de FA reclames zul je haar niet horen, evenals over de sexuele uitspattingen - met penetraties vol in beeld - op de VPRO afgelopen donderdagnacht.
Kom op zeg, van een paar blote borsten kijkt tegenwoordig toch niemand meer vreemd op ? Mona, moraalridder ten strijde - wanhopig hopend op enig schrijverstalent - tegen de mensen die haar aan haar bekendheid hebben geholpen.
Of denkt ze nou echt dat de weekend haar heeft ingehuurd om wekelijks een stukkie te pennen omdat ze zoveel interessants te melden heeft ?

quote:
Waar ik me daartegenover echt kwaad over heb kunnen maken zijn de manieren van de bewoners in het rijke gedeelte. Ze smijten zo met geld dat ik me afvraag of ze wel weten waar ze mee bezig zijn. Als je voor over de 500 gulden kaviaar besteld zonder het echt lekker te vinden, vind ik dat niet normaal. Denk je toch eens in hoe vreselijk dat moet zijn voor die kijkers die elk dubbeltje om moeten draaien.

Denk je eens in dat mensen die sterven van de honger 2 1/2 maand naar jouw vette lichaam moeten kijken terwijl ze zelf niet te vreten hebben ? Dat ze bij zichzelf denken "als ze nou 's morgens aan het ontbijt een half paard afstaat aan ons, dan hebben wij en onze 23 kinderen de komende week een goed gevulde maag" ?
Maar goh, wat is ze toch begaan met haar medemens. Ik vraag me af of ze nou ook een deel van haar salaris van weekend stort op de rekening van de kansarme kindertjes in Nederland, of dat ze inmiddels in een dikke Mercedes rondrijdt op weg naar een volgend lintje om te knippen.

Ze vond 't niet meer dan logisch dat Audrey het huis moest verlaten, want het was nu opeens een STUK prettiger om naar te kijken. Mens doe toch normaal. Audrey zorgde binnen een paar dagen al voor leven in de brouwerij en deed dat op een stuk minder irritante wijze dan jijzelf je ooit profileerde, met je Mokumse gebral. En maar zingen, zo vals als een krolse poes die met scheermesjes wordt bewerkt. God wat heb ik me aan je geďrriteerd destijds met je achterbakse gedoe en je Godsgruwelijk irritante stem.
En alsof dat nog niet genoeg was blijf je me lastig vallen tot aan de wachtkamers in het ziekenhuis aan toe.

Overigens draagt Mona ook nog haar steente bij aan de hele Ferry/Kelly hype. Een blote borst op tv vindt onze Mona te ver gaan, maar het is in mijn ogen een stuk natuurlijker dan kinderen uitleggen wat transseksualiteit is.
What's next ? "Ja Jantje, dat heet Bestialiteit. Dat is wanneer mensen het lekker vinden aan de eikel van een paard te sabbelen..."
Rot op zeg. Ik ben allerminst preuts en vind derhalve een blote borst op tv een stuk minder vervelend dan je kind uit te moeten leggen waarom er allemaal mensen uit een op instorten staande wolkenkrabber springen. Kelly is een vreselijke aansteller, met ongelofelijk veel kapsones, die veel teveel tijd doorbrengt met het poederen van zijn neus en het stiften van zijn lippen (sorry, maar het afhakken van de penis maakt een man niet opeens een vrouw - getuige de adamsappel).
Niets tegen transseksuelen overigens, maar ze zijn een omgebouwde man, en in mijn ogen dus GEEN vrouw.
Wat is Mona ? Sja, daarover twijfel ik nog...

Maar goed, ik heb besloten mij ook maar weer eens aan stukjes te wagen en zal deze volledig in het teken stellen van de 'columns' van Mona. Deze doorn in het oog van de volledige Nederlandse bevolking moet maar eens met de grond gelijk gemaakt worden. U hoort nog van me...